Hirdetés
Szegeden 2019. január 10. 08:13

Valósághű gyakorlatokat szimulálnak egy álló mentőautóban a szegedi egyetemen

Képgaléria
A helyszínre vonuló mentőautók pontos másával megegyező szimulátor segíti a jövőben az orvosok és mentőápolók képzését a szegedi egyetemen. A közel 50 millió forintba kerülő eszközzel az összes mentési helyzet gyakorolható.

Hirdetés

A mentőautó-szimulátor lehetőséget biztosít a szokatlan, vagy váratlan helyzetek oktatására is.

Az ország egyik legmodernebb szimulációs körülményeit biztosító zárt mentőautó alkalmas a graduális és posztgraduális egészségügyi képzésekben a különböző mentési helyzetek, belgyógyászati, traumatológiai esetek, különféle közúti sérülések ellátásának gyakorlására, alapvető sürgősségi kórképek ismertetésére és gyakorlati oktatására.

A szimulátora graduális és posztgraduális egészségügyi képzések széles skálájában, a mentőtisztképzésben és a laikus oktatásban, az egyéni tudás és felkészültség igazolására, vagy csapatmunkák gyakorlása során is alkalmazható.

Az ország egyik legmodernebb szimulációs körülményeit biztosító helyszínén hamarosan kezdődő valósághű gyakorlatok alatt, a zárt mentőautóban zajló eseményeket is nyomon lehet követni, így a hallgatók tapasztalt instruktorok segítségével, biztonságos körülmények között szerezhetik meg az önálló munkavégzéshez szükséges szakmai rutint.

A feladatok elvégzését a társak és a külső megfigyelői csoportok is figyelemmel kísérhetik, így lehetőség nyílik a teljesítmény objektív értékelésére és a tapasztalatok közös kiértékelésére is.

A Skills Központ bejárata mellett elhelyezett mentőautó-szimulátor a helyszínre vonuló mentőautók pontos mása.

A Mercedes-vázra épített 48 millió 800 ezer forint értékű oktatási rendszer eszköztára teljesen megegyezik a jelenleg használt és az utakon futó autókéval.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: mentőautó Szegedi Tudományegyetem szimulátor