Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2019. január 9. 19:57 Forrás: MTI

A DK megkapta a Miniszterelnökség és a Gundel étterem közötti szerződést

Varju László alelnök és Gréczy Zsolt frakciószóvivő a menzára is bejutottak.

Hirdetés

A párt két politikusa, Varju László és Gréczy Zsolt kedden már megpróbált bejutni a Miniszterelnökség épületébe, miután a hvg.hu megírta, az ottani menzát a Gundel étterem működteti, és egy menü 850 forintba kerül. A bejáratnál várta őket Fodor Gergely, a budai Várnegyed területén megvalósuló kormányzati beruházások koordinálásával megbízott miniszteri biztos, aki közölte velük, hogy a látogatáshoz 72 órával korábban be kell jelentkezniük, a szerződést pedig közérdekű adatigénylés útján kérhetik ki.

Szerdán a két ellenzéki politikus újra megjelent az épületnél, arra hivatkozva, hogy képviselőként nem kell korábban bejelentkezniük a belépéshez. Ismét Fodor Gergely fogadta őket, aki közölte, bár hozzájuk nem érkezett közérdekű adatigénylés, átadja nekik a Miniszterelnökség és a Gundel szerződését. Egyúttal kinyomtatott étlapokon bemutatta, hogy az Országházban 780, a Képviselői Irodaházban 650-770, míg a Miniszterelnökség menzáján 850 forintba kerül a napi menü.

Gréczy Zsolt erre azt mondta, hogy az Országházban és a Képviselői Irodaházban nem a Gundel Étterem főz. Egyúttal kérte, hogy

ne hasonlítsák össze azokat az adminisztratív dolgozókat, akiknek például a Képviselői Irodaház a munkahelyük, azokkal, akik a Miniszterelnökség menzáján étkeznek.

Fodor Gergely elmondta, a Gundel évente mintegy 30 millió forintot fizet az étterem bérletéért. Közölte, meghívja a két képviselőt a menzára, akik így bementek az épületbe.

Visszatérésüket követően Gréczy Zsolt újságíróknak elmondta, hogy két menüt vásároltak, amit ételhordóban elhoztak és elvisznek az Iványi Gábor lelkész által vezetett Oltalom Karitatív Egyesületnek. Hozzátette, később vissza szeretnének menni, hogy a Miniszterelnökség többi részét is megnézzék.

Varju László jelezte, a DK kedden benyújtott egy törvényjavaslatot azt kezdeményezve, hogy minden iskolában és kórházban Gundel minőségű ételeket szolgáljanak fel.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Miniszterelnökség Orbán-kormány Gundel étterem Karmelita menza ételek
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés