Hirdetés
Művház 2019. január 8. 08:00 Forrás: Szeged Televízió

Nemcsak gyerekekhez akar szólni 2019-ben a szegedi bábszínház

A Szeged Televízió arra kérte a Bábszínház igazgatóját, összegezze az elmúlt évet és nézzen előre 2019-re.
Hirdetés
Hirdetés

Kövér László szerint a rengeteg szakmai siker a társulat mellett a stabil nézőközönségnek is köszönhető. Legfőbb célként pedig azt emelte ki, hogy szeretnének minél több korosztályt elérni.

A Kövér Béla Bábszínház 2018-as évét leginkább a stabil nézőszám és a szakmai sikerek jellemezték az igazgató szerint. A Papageno titka című előadás Békéscsabán, a nemzetközi gyermekszínházi bábfesztiválon, míg a Hurka Gyurka Kecskeméten, a magyarországi bábszínházak találkozóján kapott elismeréseket. 

„Tényleg, dokumentálhatóan eredményeket sikerült elérni. Ha másra nem gondolok, például arra, hogy a bérletes nézőszámunkat, amelyik a '16-os évben kicsit visszaesett, '17-ben újra elértük, és '18-ban ezt szintén meg tudtuk tartani, és még picit emelni is tudtunk” – mondta Kövér László igazgató a Szeged Televíziónak.

Az intézmény ezen sikerei mellett elismerést kapott a temesvári nemzetközi bábfesztiválon is A Két kicsi pingvin című előadásukért. A Szabadkai Szabadegyetemmel pedig együttműködtek a Teátro projektben, ami egy vándorkiállítás két hazai, illetve három vajdasági bábszínház anyagaiból. A jövőre nézve szeretnék tovább vinni a családbarát és nézőcentrikus színházat, valamint bővíteni a nézői kört.

„Újabb korosztályokat is megpróbálunk most már stabilan, nemcsak kísérleti jelleggel bevonni, amelyek korábban kevésbé kerültek közel a bábszínházhoz. Gondolok itt például a tantermi előadásokra, ebben az évadban is lesz márciusban egy újabb bemutatónk, vagy gondolok például a felnőtteknek szóló előadásokra, amelyekbe most is nemcsak egy, hanem több befogadott előadást is láthatnak nézőink” – mondta a tévének az igazgató.

A kínálat tehát színes lesz 2019-ben is. Kövér László úgy véli, mindenki kedvére válogathat majd a programok között. Februárban Matej Visniec, A hóember aki találkozni akart a nappal című darabját mutatják be, márciusban elkezdődnek a tantermi előadások, áprilisban pedig a legkisebbeknek kedveznek majd a Kukucs című előadással.

Videónk is van! Mindezt megnézheti a Szeged Televízió híradójának riportjában is!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Kövér Béla Bábszínház színház