Túl a városon 2019. január 6. 15:39

Szintet lép a rabszolgatörvény-tüntetés: Judith Sargentini Ujhelyi Istvánnékkal demonstrál Brüsszelben

Kedden délután Brüsszelben, a Schuman téren együtt tüntet a szegedi EP-képviselő a holland Zöld párti politikussal.
Hirdetés
Hirdetés

Délután ötkor kezdődik a demonstráció, a Facebook-eseményében ez olvasható:

„Magyarország nem egyenlő Orbán Viktorral és a nemzeti együttműködés rendszerével; ezt mind többek számára egyértelművé kell tenni az Európai Unióban is! Nem Brüsszelt kell megállítani, hanem a külpolitikai és európai uniós fronton is ámokfutást végző Fidesz-kormányt!

2019. január 8-án, 17:00 órakor tüntetést tartunk a Robert Schuman téren. Gyere el Te is, mutassunk fel együtt piros lapot Orbán Viktornak és rabszolgatartó rendszerének!

Az eseményen felszólal:

  • Judith Sargentini, a Zöldek frakciójának EP-képviselője,
  • Ujhelyi István, az MSZP EP-képviselője,
  • Mester Barnabás, a Radikális Európai Demokraták alapítója,
  • Németh Balázs, a Momentum képviselője,
  • Kendernay János, az LMP képviselője,
  • Jávor Benedek, a Párbeszéd EP-képviselője.

Várjuk a DK és az Európai Szakszervezeti Szövetség képviselőit is!”

A szegedi EP-képviselő legfrissebb nyílt levelében az egységről ír Facebook-oldalán

Az egység! – több a zászló, egy a tábor

„Valami olyan történik most, amire korábban nem volt példa. Valami olyan egység formálódik, amelytől érezhetően retteg a hatalom. Hiába húzódnak fel sérthetetlenségük pökhendi hitével a Várba, idelent jól érezni a zavart félelmük szagát.

Ezrek vonultak tegnap a csontig hatoló hideg ellenére is Budapest utcáin: békésen, de határozottan. Több volt a zászló, de egy a tábor. Ahogy Tóth Bertalan, az MSZP pártelnöke mondta a színpadon állva: ez még csak a bemelegítés volt, folytatnunk kell, mert elindultunk és már nincs visszaút.

»Megteremtettük az egységet a Parlamentben, megteremtettük az egységet az utcán, nincs más hátra, mint előre. Teremtsük meg az egységet az idei választásokra is: legyen egység az EP-választásokon és az önkormányzati választásokon. Egy az egy ellen!« Szikár és világos beszéd.

Az MSZP és a Párbeszéd már létrehozta az Európa-párti erők nyitott szövetségét. Elindultunk és nincs visszaút. Meg fogjuk roppantani a rothadó, bűzös-bűnös orbáni rezsimet. Egységben a változást akarókkal.

A magyar kormányfő vízválasztó, az illiberális államot meghirdető, 2014-es tusványosi beszéde után megfogadtam, hogy európai képviselőként nyílt levélben fogom minden héten figyelmeztetni a közvéleményt a rezsim bűneire. Kétszázhuszonötödik alkalommal kongatom a harangokat, mert úgy látszik, még mindig szükség van rá. És mert radikális európai demokrataként ez a dolgom.”

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Brüsszel demonstráció Judith Sargentini rabszolgatörvény tüntetés Ujhelyi István