• Kezdőlap
  • Hírek
  • Színes
  • Tudta, hogy egy vadonatúj számítógépes játékba is Orbán Viktornak köszönhetően kerültünk be mi, magyarok a Parlamenttel együtt?
Színes 2019. január 6. 12:15

Tudta, hogy egy vadonatúj számítógépes játékba is Orbán Viktornak köszönhetően kerültünk be mi, magyarok a Parlamenttel együtt?

Az Echo TV-be tényleg minden futóbolondot beengednek...

Akármennyire is tiltakozunk ellene, még mindig szeretünk beszélgetős műsorokat nézni a tévében. Ott ül az okos riporter, kérdezi a még okosabb vendégeit, azok fantasztikusan okos dolgokat válaszolnak, és ettől mi is okosodunk. Miközben nézzük, hümmögünk, igaza van, állapítjuk meg, vagy kiszalad egy erre nem is gondoltam, hasonlók. Az ilyen beszélgetős műsorok közé tartoznak a politikai beszélgetős műsorok, ahol egy ideje már csak arra van lehetőség, hogy az okos műsorvezető mellé behívnak X+1 számú hozzá hasonló gondolkodású okost, hogy ugyanarról, ugyanúgy beszélgessenek, ugyanazt gondolva. Abba most ne menjünk bele, miért alakultak így ezek a műsorok, mert sose érnénk a lényeghez.

Van az Echo TV nevű alapítványi csatornán jó későre eldugva egy Sajtóklub 2.0 nevű politikai beszélgetős műsor. Ennek pont az a lényege, hogy ne a régi elvtársakat – Bayer Zsoltot vagy Bencsik Andrást – lássuk hülyeségeket beszélni, hanem az új generációt nézzük, hátha. De nem. A január 2-i adásban két újságíró a Pesti Srácoktól, – a műsorvezetőként „csillogó” – Szarvas Szilveszter és Dezse Balázs (sapkában) valamint a 888.hu-tól két újságíró, Oláh Gellért (Dezse mellett ül) és Falusi Vajk – utóbbi már most ott tart, hogy publicistának hívassa magát – trollkodott. A szokásos habzással ne foglalkozzunk, mert az pont olyan, mintha a megöregedett, menthetetlenül megkeseredett futóbolondokat hallgatnánk, de a műsornak a lenti részletével igen.

Összefoglalva a lényeg:

  • február 14-én jelenik meg az egyik legnépszerűbb, legszebb valós idejű számítógépes stratégiai játéknak, a Civilizationnek a hatodik fejezete, Gathering Storm néven,
  • ebben, mint az összes korábbi verzióban, különböző népekkel játszhatunk, de most először vezethetjük a magyarokat is,
  • és mindezt a stúdióban ülők szerint Orbán Viktornak köszönhetjük; nem, ez nem vicc
  • nem vicc, második rész: Dezse Balázs azon bánkódik, hogy „csak” Mátyás király vezetésével irányíthatjuk a magyarokat, nem lehet belebújni a miniszterelnök bőrébe
  • és még Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere és Nagy Imre szobra is megkapja a magáét, de nem akarnék minden szánalmas poént lelőni.

Az látszik, Dezse Balázson kívül a másik három kollégának fogalma sincs a játékról, nagyon másról se, egyébként, de ez most szintén részletkérdés.

Ami nagyobb baj, hogy míg az öregeknek legalább volt valamilyen stílusuk, addig ők teljesen unalmasak, érdektelenek, stílustalanok – semmilyenek. Bayerben legalább van érzelem, svung és a többi. Ők, és a hozzájuk hasonló alapítványi dolgozók a következő évtizedek jobbos dezinformátorai. És ebben borzasztó belegondolni.

Ha gondolják, saját felelősségükre, keressenek rá a teljes adásra! Nagyon unalmas lesz, de azt például érdemes benne megfigyelni, hogy Falusi Vajk végig ökölbe szorított kézzel ül és gesztikulál, Oláh Gellérten látszik, hogy ha Újpestre kell metróznia, akkor a biztonság kedvéért elrakja az útlevelét, Szarvas Szilveszter meg gondosan ápolja a szakállát. Egyedül Dezse Balázs valamilyen.

A Civilization VI magyarokról szóló előzetese itt van. Kapcsolják be a feliratot! Ha esetleg megveszik, letorrentezik, gondoljak a miniszterelnök úrra! Vagy inkább ne...

Garai Szakács László

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Civilization VI számítógépes játék számítógépezés