Hirdetés
Túl a városon 2019. január 5. 16:30

A kormány ellen tüntetnek Budapesten

Képriport
Elindult szombat délután a kormányellenes tüntetés a fővárosi Hősök teréről az Andrássy úton keresztül a Kossuth tér felé.
Hirdetés

A Facebookon az "Országos tüntetés a rabszolgatörvények ellen" címmel meghirdetet demonstrációhoz ellenzéki pártok, szakszervezetek és civil szervezetek csatlakoztak.    

A menet elején a Magyar Szakszervezeti Szövetség molinóját vitték, amellyel a munka törvénykönyvének módosítása ellen tiltakoznak.

A többi között "nem leszünk rabszolgák" és "fideszmafia" rigmusokat skandáló tüntetők a Hősök tere közepét töltötték meg az indulás előtt.

A menetben a munkavállalói érdekképviseletek mellett az MSZP, a Jobbik, az LMP és a DK pártzászlói, valamint roma és árpádsávos lobogók láthatók.

A Kossuth téren a meghirdetett program szerint több mint 15-en szólalnak fel: az összes parlamenti ellenzéki párt, több szakszervezet, valamint egyesületek egy-egy képviselője.

A hirportálok beszámolói szerint a Kossuth tér teljesen megtelt, a tömeg türelmesen hallgatja a szónokokat.

A képgalériában egy olvasónk által küldött képek találhatók. Amennyiben Ön is ott van a helyszínen, küldjön egy képet nekünk az info@szeged.hu címre.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Orbán-kormány rabszolgatörvény tüntetés