Hirdetés
Hirdetés
Művház 2019. január 4. 10:31

Bakacsi Lajos grafikáival nyitja az idei kiállítási szezont a Somogyi-könyvtár

Fél évszázad alkotómunkájának eredményeit mutatja be az a tárlat, amely ma délután nyílik a Somogyi-könyvtárban. Bakacsi Lajos szegedi festő- és grafikusművész alkotásait február 6-ig láthatják az érdeklődők.

Hirdetés

Ötven év a grafika vonzásában címmel rendezik meg Bakacsi Lajos szegedi festő- és grafikusművész kiállítását a Somogyi-könyvtár első emeleti olvasótermében.

A tárlatot ma, pénteken délután 4 órakor Tóth Zoltán, a Vedres István Építőipari Szakgimnázium tagintézményvezető-helyettese nyitja meg.

A kiállításhoz az alkotásokat a Kisgrafika Barátok Köre Grafikagyűjtő és Művelődési Egyesület Szegedi Csoportja bocsátotta rendelkezésre.

„Az 1968 óta kiállító művész alkotókedve és alkotóereje a mai napig töretlen, a szegedi képzőművészeti élet jeles egyénisége. Festészete a 20. század második felének új magyar avantgárd művészetébe kapcsolódott be. A művész posztimpresszionista képekkel indult, majd leginkább a gesztus-festészettel tudta kifejezni mondanivalóit. Több évtizede az egyre derűsebb lírai absztrakt expresszionista irányzat mentén alkot. Művészileg és emberileg is hiteles egyéniség. Grafikái, ex libris munkái külön színt jelentenek alkotásai közt.” – olvasható a tárlat ajánlójában.

A kiállítást a könyvtár nyitva tartási idejében február 6-ig tekinthetik meg az érdeklődők.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: kiállítás megnyitó Somogyi-könyvtár
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés