Hirdetés
Kék hírek 2019. január 4. 10:21

Nyolc évet kapott Szegeden a szerb kábítószercsempész

Helybenhagyta a Szegedi Ítélőtábla a kábítószer birtoklásának bűntette miatt P. N. ellen indított büntetőügyben a Szegedi Törvényszék I. fokon meghozott ítéletét. Így a vádlott jogerős büntetése 8 év börtön és 8 év Magyarország területéről kiutasítás lett.
Hirdetés

Különösen jelentős mennyiségre, az ország területére behozatallal elkövetett kábítószer birtoklásának bűntettében mondta ki bűnösnek a Szegedi Törvényszék P. N. szerb állampolgár vádlottat, és ezért őt a bíróság 8 év börtönre és 8 év Magyarország területéről kiutasításra ítélte.

Az ítélet ellen az ügyész a büntetés súlyosítása, fegyház fokozatú szabadságvesztés kiszabása, míg a vádlott és védője a büntetés enyhítése érdekében nyújtott be fellebbezést, így került az ügy a Szegedi Ítélőtáblára, ahol helyben hagyták az ítéletet. Az indoklásában elhangzott: az I. fokon eljáró bíróság a cselekmény súlyához, jellegéhez és a vádlott társadalomra veszélyességéhez mérten arányos büntetést szabott ki, így annak sem lényeges súlyosítását, sem lényeges enyhítését nem látta szükségesnek a táblabíróság. A jogerős ítélet ellen fellebbezésnek nincs helye.

A vádlott férfi még tavaly előtt, augusztus 10-én este jelentkezett belépésre Szerbiából Magyarországra a röszkei határállomáson. Utazásához annak a szerbiai cégnek autóját használta, ahol gépjárművezetőként dolgozott. A pénzügyőröknek azt mondta, nem hoz olyan árut, amit be kéne jelentenie. Ám feszülten viselkedett, ezért autójával másodlagos vizsgálatra irányították.

A tételes vámvizsgálat során az autó első ülései alatt kialakított nem gyári rekeszekből összesen 46 csomag, több mint 31 kilogramm növényi anyagot találtak. Ezek a növények kannabiszra jellemző kannabinoid vegyületeket, köztük delta-9-THC-t tartalmaztak.

A vádlott tudott arról, hogy az általa vezetett autóban kábítószer van, és azért hozta Magyarországra, hogy azt Nyugat-Európába tovább szállítsa.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: ítélet kábítószer kábítószercsempész marihuána Szegedi Ítélőtábla