Hirdetés
Művház 2019. január 3. 11:13

Már olvassák a színházban a Világszép Nádszálkisasszonyt

Képriport
Az idei esztendő első munkanapján, szerdán megtartották a nagyszínházban a társulat februári bemutatójának, a Világszép Nádszálkisasszonynak az olvasópróbáját. A zenés mesejátékot Baksa Imre állítja színpadra.

A Benedek Elek meséje alapján készülő zenés gyerekbarabot február 16-án mutatják be a nagyszínházban.

A világ utolsó csücskében, a Szurokfekete tenger hetvenhetedik szigetén sötétség uralkodik. Itt raboskodik a világ legszebb lánya, akit a Világot Járó Gonosz Boszorkány rabolt el.

Világszépének napközben a mocsárban kell dolgoznia a rettenetes Mocsárpribék felügyelete alatt, aki éjszakára nádszálbörtönbe zárja.

Világszépe folyton arról ábrándozik, hogy valaki majd megszabadítja. Aztán egy távoli királyságból végre elindul egy királyfi, hogy kiszabadítsa a nádba zárt szépséget és legyőzze a Gonoszt.

A királyfi előtt hosszú út áll – a Föld kapujába és a Nap pitvarába is el kell majd mennie –, ám ez az utazás rengeteg veszélyt tartogat.

Az előadáshoz Fodor Annamária készíti a jelmezeket, a díszletért Ondraschek Péter felel, a koreográfia Hajdú Anita, a zene Fábri Géza munkája.

A szegedi darab szereplői Vicei Zsolt, Proszlay Kristóf, Ferencz Nándor, Vas Judit Gigi, Csorba Kata, Molnár Erika, Sziládi Hajna és Udvari-Kardos Tímea lesznek.

Nyitóképünkre kattintva megnézhetik a próbán készült fotókat.

Fotó: Szegedi Nemzeti Színház

 

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: olvasópróba Szegedi Nemzeti Színház