Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Színes
  • Nőuralom 2019. január 1-jén: Szilvia Szegeden, Vanda az országban, Vilma Budapesten lett az első baba
Színes 2019. január 1. 09:24 Forrás: Szeged Televízió, MTI

Nőuralom 2019. január 1-jén: Szilvia Szegeden, Vanda az országban, Vilma Budapesten lett az első baba

Nyolc perc telt el 2019-ből, és máris megszületett az ország első kisbabája, Vanda. Szilvia Szegeden 3 óra 57 perckor első gyermekként született családjába.
Hirdetés

Az év első szegedi polgára külön szobában fogadta látogatóit. Békésen aludt a nehéz éjszaka után. Mivel majd egy hónappal korábban érkezett, egyelőre inkubátorban van. Szilvia első gyermekként érkezett a családba, igaz, a vártnál hamarabb. Huszonkilenc éves édesanyja a császármetszés után még fáradt, nem volt ereje nyilatkozni, de abba örömmel beleegyezett, hogy ország világnak megmutassuk kislányát. A szegedi klinikán csendesen telt az éjszaka, az első újszülött után egy órával jött világra még egy kisbaba.

Nézze meg a Szeged Televízió tudósítását!

* * *

Szegeden Szilvia született meg elsőként 2019-ben, császármetszéssel: három perccel négy óra előtt 2 kiló 80 dekával, 45 centiméterrel sírt föl.

 

Korábban írtuk

Leveleki József, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház szülész orvosa az MTI-nek elmondta: a kislány a Vanda nevet kapta. A baba édesanyja első gyermeke. Vanda természetes úton, spontán szüléssel jött világra, 0 óra 8 perckor 47 centiméterrel és 2350 grammal.

Budapest első babája idén a Honvédkórházban született. Az intézmény kedd reggeli tájékoztatása szerint a kislány a Vilma nevet kapta. A kislány 2 óra 55 perckor 54 centiméterrel és 3870 grammal jött világra. Vilma édesanyja első gyermeke.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Budapest születés újszülött Miskolc híradó Szeged Televízió Szegedi Hírek