Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Az egyik jövőre visszaállna a dobogó legtetejére, a másik a közbeszéd finomabbá válásában bízik
Szegeden 2018. december 31. 18:26 Forrás: Szegedi Tükör

Az egyik jövőre visszaállna a dobogó legtetejére, a másik a közbeszéd finomabbá válásában bízik

Milyen volt a 2018-as év? Mit vár a 2019-es esztendőtől? Ezt a két kérdést tette föl a Szegedi Tükör szegedi és Szegedről elszármazott ismert, és elismert arcoknak. 7. rész: válaszol Márton Anita és Lednitzky András.

Hirdetés

Márton Anita világbajnok súlylökő: – Nagyon jól indult 2018. Jó versenyeim voltak a fedett pályás szezonban. Aztán jött a márciusi birminghami világbajnokság, ahol országos csúcsot löktem, és én lettem Magyarország első atlétikai világbajnoka. Majd elkezdtünk felkészülni a szabadtéri szezonra. Megsérültem, ami sajnos egyre rosszabb lett, júniusban be kellett fejezni az idényt. Eléggé felemás volt nekem 2018, mert innentől már a gyógyulás volt a cél, és hogy újra teljes értékű munkát tudjak végezni.

Óriási motivációt adott év végén, hogy megnyertük a 2023-as atlétikai vb rendezési jogát. Ősszel férjhez mentem, szuper volt az esküvő. Jövőre szeretnék visszakerülni a dobogó legtetejére. Márciusban a fedett pályás Eb-re készülök, viszont a vb rendhagyó módon elég későn, október elején lesz. Még ki kell találni, hogy a dohai világbajnokságra hogyan nyújtsuk a csúcsformát.

Lednitzky András, a Szegedi Zsidó Hitközség elnöke: – Ellentmondásos volt az év az ország szempontjából, hiszen akadtak nemzetközi porondon elért sikereink, de a világ számos, meghatározó országától kaptunk elítélő véleményt is, elsősorban a gyűlölködő beszédek miatt. Rontott a közhangulaton a CEU-ügy, az egyetemi szabadsága csorbítása, valamint a távolság növekedése a szegények és gazdagok között.

Szeged vonatkozásában az emberek többsége fejlődést tapasztal. A hitközség mindenben együttműködött a társegyházakkal, az egyetemmel, az önkormányzattal és a civil szervezetekkel. Szegedet élhető, adottságait jól kihasználó, mindennapjait tartalmasabbá tehető városnak tartjuk, amely múltjára építve alapozza meg a jelent és tervezi a jövőt. 2019-től azt várom, hogy finomabbá válik a közbeszéd, jobban meg kellene becsülniük egymást az embereknek, akik jobban meggondolhatnák, mielőtt kimondanak valamit. Hogy mit várok 2019-től? Legjobban azt, hogy a kormány tovább támogassa az új zsinagóga felújítását, ami ékszerdoboza Szegednek és az országnak.

Sorozatunk eddig megjelent részei

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: évértékelő Lednitzky András Márton Anita Szegedi Tükör
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés