Hirdetés
Hirdetés
Művház 2018. december 31. 18:30

Micsoda buli lesz ma éjjel! Itt a Szeged.hu szilveszteri zeneválogatása!

Az év utolsó és egyben első bulijának zenéi.

Hirdetés

A karácsonyi zeneválogatásunk után itt a sokkal bulisabb szilveszteri! Ez persze nem azt jelenti, hogy olyan zenés videókat válogattunk össze, amikben emberek konfettit szórnak egymásra pezsgőzés közben, hanem 31 olyan klipet és számot talál itt a drága olvasó, ami jól jöhet a ma esti buli során. Tűzijáték azért persze lesz így is.

A teljesen nyilvánvaló alapdarabokat ki akartunk hagyni a válogatásból, ahogyan karácsonykor sem erőltettük az elcsépelt dalokat, de aztán rájöttünk, hogy ennek a koncepciónak szilveszterkor semmi értelme.

Van itt disco, rock, metal, house, techno, hiphop, és még egy csomó minden, hogy melyiket mennyire élvezzük, az csak az alkoholszinttől függ. A Szeged.hu ezekkel a számokkal kíván ma estére jó bulit és boldog új évet mindenkinek!

Soerii & Poolek – Vigyél egy buliba

Ezt a dalt Soerii & Poolek valószínűleg direkt szilveszterre írták. Ennek ellenére valószínűleg soha nem lesz belőle az új Különös szilveszter, pedig mi igazán támogatnánk a dolgot. Például így, hogy ezzel indítjuk a mai esti bulit.

Jamiroquai – Virtual Insanity

Azoknak, akik folyamatosan a kilencvenes évkbe vágynak vissza, itt van valami, amiért tényleg érdemes: olyan őrülten laza funkpop-slágert azóta is csak keveset lehetett rendszeresen hallani a rádiókban akár Magyarországon is, mint ez a 96-os Jamiroquai dal. A buli előtti bemelegítéshez tökéletes.

Justice – D.A.N.C.E

A könyökünkön is ez a szám jött ki a kétezres évek végén, mostanra viszont éppen elég régen hallottunk már ahhoz, hogy a ma este előkerüljön. Azt pedig kár is lenne tagadni, hogy a klipje a mai napig nagyon rendben van.

Scissor Sisters – I Don't Feel Like Dancin'

Senkinek ne legyenek kétségei: a Scissor Sisters és a dal szerzője, Elton John átver bennünket, ez már a szám legelején is nyilvánvaló. Nehezen tudjunk elképzelni, hogy valaki nem akarjon táncolni, ha ez a dal szól, úgy meg pláne, hogy ilyen színes körítés is társul hozzá, mint ez a klip.

Mark Ronson – Uptown Funk feat. Bruno Mars

Erre a remek dalra még inkább igaz, ami a Justice-számra: egy időben a csapból is ez folyt, ma már viszont kevésbé, és mivel egyébként tökéletes bulizene, egy szilveszteri házibuliban biztosan beindítja a lábakat. Néhány napja azt kértem egy barátomtól, javasoljon valami kihagyhatatlant ebbe a válogatásba. Azt válaszolta, hogy bármit Bruno Marstól. Hát, tessék!

Pharrell Williams – Happy

És ha már elfogadtuk, hogy szilveszteri zeneválogatásból nem maradhatnak ki az alapdarabok sem, akkor az elmúlt évek legboldogabb, legbulisabb, és legtöbbször hallott slágerének is itt a helye, már csak azért is, mert amúgy Pharrell Williams egy zseni, és zsenik zenéjére bulizni mindig felemelő élmény.

Taylor Swift – Shake It Off

Amióta ez a csaj úgy döntött, hogy tud ő mást is, mint parfümillattal kevert istállószagú country énekelni, ennél jobb és bulisabb dalt nem készített. Ha azt akarjuk, hogy a lányok is rázzák ma este, a Shake It Off az egyik legjobb választás ehhez.

Jessie J, Ariana Grande, Nicki Minaj – Bang Bang

És ha már ott tartunk, hogy mire buliznak a lányok: ez a három csaj garancia arra, hogy ne maradjanak ülve azok sem, akiknek a zenehallgatásról kapásból YouTube-playlistek jutnak eszükbe.

Iggy Azalea – Fancy feat. Charli XCX

Ezt pedig azoknak, akik ma este elsősorban "so fancy"-k szeretnének lenni, és ezt minden szemrebbenés nélkül így is mondják.

Azealia Banks – 212 feat. Lazy Jay

Amikor már ott tart a buli, hogy muszáj egy kis csapatás-veretést levezényelni a felgyülemlett energiák levezetésére, keresve sem találhatnánk jobbat ennek felvezetéséhez, mint Azealia kisasszonynak ezt a remekbe szabott számát. Hovatovább azt is le lehet vele ellenőrizni, hogy el tudunk-e számolni még legalább kettőig. Ha nem, a következő kör pálinkából (vagy akármi másból) érdemes kimaradni.

Roger Sanchez feat. GTO – Turn On The Music (Axwell Remix)

A New York-i house-veterán 2005-ös számának ez a remixe egy igazi partytrack. A klipben szereplő Bobby Farrell néhány éve éppen szilveszter előtt hunyt el, ami elég lehangoló, ezért gondoljunk inkább arra, hogy a Boney M híres táncosa a helyünkben biztosan reggelig táncolna ma éjjel, valahogy úgy, ahogy ebben a videóban is teszi. Ha pedig tánc közben néha eszünkbe jut az öreg mikrofonfrizurás, annál méltóbban nem is emlékezhetünk rá.

Topazz – The New Millennium

1999 óta nekem minden szilveszterkor eszembe jut ez a szám. Eltelt majdnem húsz év, és ez még mindig adja az érzést, ha bulizásról van szó. Mert mégis milyen legyen egy hatásvadász house-szám, amit konkrétan azért a pillanatért hoztak létre, hogy az ezredforduló éjszakáján éjfélkor lejátszva a világ bármelyik diszkójában vagy házibulijában a lehető legtöbb csaj akarja ledobni magáról a felsőjét, ha nem ilyen? Egy próbát megér idén is, hátha lesz pár nosztalgiázni vágyó (most már) hölgy is a közelben.

Soerii & Poolek feat. Péterfy Bori – Maximális Extázis

Ez a dal pontosan arról szól, amit szilveszter este egy buliban nemre, korra és egyebekre való tekintet nélkül valójában mindenki érezni akar.

Pet Shop Boys – The Pop Kids

Az idei SZIN-en ez a két öregedő brit úr megmutatta, hogy lélekben nagyon is fiatalok, és olyan hibátlan szintidiszkót raktak le a Tisza partjára, hogy nem győztünk áradozni róluk. A koncertjüket ezzel a mesterművel foglalták keretbe, ami, nem túlzás állítani, egész pályafutásuk egyik legjobb dala, így egy jó szilveszteri buliból sem hiányozhat. Nem az a kifejezett bulibomba, de megfelelő pillanatban lejátszva remekül lehet rá egyszerre a múltba révedni és a jövőbe tekinteni, mindezt ráadásul táncolás közben!

Edelweiss – Bring Me Edelweiss

Képzeljük el, ha nem emlékeznénk rá alapból, hogy ezt a klipet és számot a kilencvenes évek elején minden szilveszterkor leadta a Magyar Televízió. Ma este vajon lesz-e ilyen színvonalas szórakoztató műsorszám az állami televízióban? Kizárt!

187 Lockdown – Kung Fu

A jó számokhoz készült vicces klipek versenyében a 187 Lockdown Kung Fu-ja előkelő helyet szerezhetne. Ha valaki pont ma éjjel szeretné visszaidézni a kilencvenes évek klubzenéjének emlékezetes darabjait, ezzel itt máris remekül megteheti.

Prodigy – No Good

És ha már a kilencvenes éveknél és a múltidézésnél tartunk: volt idő, amikor egy új Prodigy-szám még automatikusan azt jelentette, hogy megérkezett az elkövetkező időszak egyik legnagyobb bulibombája. Ezek közül is a No Good az egyik legjobban sikerült darab, csak arra kell vigyázni, ha előkerül ma este, hogy ki ne üsse valaki a házfalat egy hatalmas kalapáccsal.

The Beastie Boys – (You Gotta) Fight For Your Right (To Party)

Ha lehetne, minden ma esti házibuliba ezt a három fickót küldenénk hangulatot csinálni.

House of Pain – Jump Around

Az elmúlt negyven év egyik legalapvetőbb ugrálós száma nem maradhat ki ebből a válogatásból sem. JUMP!

Dominique Young Unique – Throw It Dow

Ezt a szuperdögös és szupervagány csajt egyszerűen nem lehet nem szeretni, így aztán szerintünk a szilveszter estéből sem hiányozhat, pláne, hogy valószínűleg ő is sokat ugrált a Jump Aroundra.

Kanye West feat. Rihanna, Kid Cudi – All of the Lights

A dal emelkedett hangulata, a klipben villódzó fények (epilepsziások csak óvatosan!), Rihanna figyelemre méltó ruhája, a közreműködő sztársereglet, és még egy csomó egyéb dolog miatt eszünkbe juthat ez a dal szilveszter este, például mert olvastuk/hallottuk a Szeged.hu zeneválogatásában. És ha már eszünkbe jutott, le is kell játszani, rosszabb nem lesz tőle a hangulat, az tuti.

Katy Perry – Fireworks

Egy ilyen válogatásban muszáj lennie legalább egy tüzijátékos klipnek. Valószínűleg van ennél jobb is, de hát ezt pont Budapesten forgatták és ráadásul a dal is teljesen rendben van.

The Buggles – Video Killed The Radio Star

Amikor a The Buggles megénekelte, hogy a videó megöli a rádiósztárokat, nyilván nem a YouTube-ra gondoltak, és jó ideig úgy tűnt, bármekkora slágert is írtak, azért összességében mégiscsak tévedtek. Aztán ami évtizedeken át nem jött össze az MTV-nek, azt az internet és a videómegosztó végül alig néhány év alatt összehozta, így a zenekarnak is igaza lett. És mi jár annak, akinek igaza van? Bekerül a Szeged.hu szilveszteri zeneválogatásába!

Lynyrd Skynyrd – Sweet Home Alabama

A tragikus sorsú Lynyrd Skynyrd zenekar slágere egy kicsit mindig azoknak a dala lesz, akik hazavágyódnak, így a szilveszteri bulikba is azoknak küldjük, akik távol az otthonuktól köszöntik az új évet. (Az alábbi, 1977-es koncertfelvétel mindössze néhány hónappal a zenekar repülőgépbalesete előtt készült, amiben az együttes három tagja, köztük az énekes életét veszítette.)

The Baseballs – Umbrella

Ez a német zenekar úgy énekel általában aktuális popslágereket, mintha mindhárman a Mississippi állambeli Tupelóban születettek volna 1935. január 8-án. Az ilyesmire pedig általában mindenki táncol. Ha máshogy nem, néhány feles után már feltétlenül.

The Who – My Generation

I hope I die before I get old, énekli Roger Daltrey a rocktörténet egyik ikonikus soránt ebben a kihagyhatatlan klasszikusban, és bár nem jött neki össze a kívánsága, ezen ma már ő is csak jót nevet. Ami pedig a bulit illeti, aki a klipben látható táncmozdulatokat bárhol bemutatja ma este, az egész biztosan nagy sikerre számíthat!

The Clash – Should I Stay or Should I Go

Ez a Clash-sláger is ott van minden idők legnagyobb házibulibombái között. És hát tényleg, mégis ki nem bulizna erre?

Ramones – Sheena Is A Punk Rocker

Ha a karácsonyi zeneválogatásba képesek voltunk Ramonest tenni, akkor nehogy már a szilveszteriből kimaradjanak, pláne, hogy a Blitzkrieg Bop mellett övék minden idők egyik legnagyobb punkrock-bulibombája, a Sheena Is A Punk Rocker, amire csak az nem táncol önfeledten, akinek elmentek otthonról, esetleg a hallása, a lába, netán a szíve hiányzik hozzá. 

Twisted Sister – We're Not Gonna Take It

Egy bizonyos alkoholszint után a legtöbb buliban biztosan elő fognak kerülni az ilyen dalok is, feltéve, hogy a társaság átagéletkora legalább 35 év. De még az is lehet, hogy pia sem kell hozzá. Érdemes előre melegíteni, nehogy váratlanul érjen minket a Retro Rádió-kompatibilis hajmetál.

Paddy and the Rats – The Six Rat Rovers

Ír kocsmapunkkal a legtöbb lerészegedős szilveszteri buliban nem lehet melléfogni, még akkor sem, ha magyarok adják elő. A klipben ráadásul még Zana Döglégy Zoltán is szerepel, így tényleg minden adott a jó hangulathoz.

Leningrad Cowboys – You're My Heart My Soul

A röhejes metálfeldolgozások mindig jól mennek az agyeldobós szilveszteri házibulikban, egy ilyen videoklippel pedig ebből a válogatásból sem lehet kimaradni. Továbbá azoknak is jó szolgálatot tehet, akik már nagyon haza akarják zavarni a holnap reggel még mindig náluk lábatlankodó házibulivendégeket.

kmn

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: elektronikus zene hiphop metal pop rock Szilveszter ünnep videoklip zene zenehallgatás
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés