Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Az egyik bízik a még több jó szándékú adományozóban, a másik a kerek évfordulókra büszke
Szegeden 2018. december 30. 20:04 Forrás: Szegedi Tükör

Az egyik bízik a még több jó szándékú adományozóban, a másik a kerek évfordulókra büszke

Milyen volt a 2018-as év? Mit vár a 2019-es esztendőtől? Ezt a két kérdést tette föl a Szegedi Tükör szegedi és Szegedről elszármazott ismert, és elismert arcoknak. 6. rész: válaszol Rácz Anett és Juronics Tamás.

Rácz Anett, a Mátrix Alapítvány elnöke: – Régi vágyunk teljesült idén. A Centerke Adományozó Központunknak sikerült új, nagyobb helyet találnunk. A Roosevelt téri tizenhat négyzetméteres helyünkről átköltözhettünk egy Tisza Lajos körúti száz négyzetméteres helyiségbe. November végén nyitottunk meg az új helyen, és már az első napon negyven rászoruló családnak tudtunk élelmiszercsomagot adni. Karácsony előtt ezer mikuláscsomagot osztottunk ki és játékválogatást is szerveztünk. Az iskolákba pedig sok ezer mesekönyvet juttattunk el, hogy ezzel jutalmazzák a legjobb tanulóikat. Idén ez volt az egyik legsikeresebb akciónk.

Évente nagyjából 15 ezer különféle adomány cserél gazdát rajtunk keresztül. Öröm, hogy az adakozók száma nem csökken, sőt egyre többen szeretnének segíteni a rászorulókon. Évente most 4-5 millió forint folyik be az adó egyszázalékokból, ez az összeg viszont a családi adókedvezmény bevezetésével évről évre csökken, korábban volt már 10 millió is. Jövőre szeretnénk, ha sikerülne még több forrást találnunk, hogy azt vehessük meg a rászorulóknak, amire valóban a legnagyobb szükségük van.

Juronics Tamás, a Szegedi Kortárs Balett művészeti vezetője: – Különleges év volt számunkra 2018, mivel két kerek évfordulónk is volt. A Szegedi Kortárs Balett fennállásának harmincadik évfordulóját ünnepelte, mi pedig Pataki András barátommal huszonöt éve vezetjük a társulatot. Sűrű éven vagyok túl, ami sok munkával telt. Idén változott a színház vezetése, ami új időszakot jelent az intézmény életében. Mi szeretnénk hozzátenni a magunk magas színvonalú munkáját a jövőben is.

2019-ben leszek 50 éves. Remélem, jót hoz nekem a kerek évforduló. Optimistán megyek neki az új évnek. Nagyon sokváltozós világ vesz bennünket körül, éppen ezért fontos számomra, hogy az a műhely, amit huszonöt év alatt felépítettünk, stabilan és tervezhetően tudjon a továbbiakban is működni.

Sorozatunk eddig megjelent részei

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: évértékelő Juronics Tamás Szegedi Tükör Centerke Adományozó Központ Mátrix Alapítvány Rácz Anett