Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2018. december 28. 09:08

Véget érhet az össze-vissza parkolás a lakótelepeken

Húszmillió forintot költ arra Szeged, hogy „rendet rakjon” a lakótelepi parkolókban.

Hirdetés

– Nem vagyunk határozatképesek! – jajdult föl Lauer István alelnök, de ez az állapot körülbelül nyolc másodpercig tartott: ekkor lépett a terembe Mészáros Tamás és Sebestyén József önkormányzati képviselő, így megkezdődhetett a pénzügyi bizottsági ülés 2018. utolsó munkanapján, nyolc óra egy perckor.

Gyorsan haladtak, egymás után fogadták el a napirendi pontokat, amelyek közül kettő volt igazán fontos.

Bérleti szerződést kellett kötni a gázmotorokra

A Szegedi Távhőszolgáltató Kft. bedőlése után az önkormányzatnak lépnie kellett: létrehozták a Szetávot, amely hasznosította azokat az ingatlanokat, amelyeket a korábbi távhőszolgáltató használt. Csakhogy annak fölszámolása alatt a gázmotorokat megvásárolták. Viszont az új tulajdonos nem akarja leszerelni és elszállítani, így azok hasznosításához kénytelen együttműködni az ingatlan tulajdonosával úgy, hogy bérbe veszi a gázmotorok működéséhez szükséges ingatlanrészeket a Szetávtól, míg a Szetáv megvásárolja a gázmotorok által előállított hőmennyiséget. Ezt a bérleti szerződést is elfogadták.

Vonalhúzás a lakótelepi parkolókban

Döntöttek arról is, hogy húszmillió forintot költenek arra, hogy a lakótelepi nagyobb parkolókban fölfessék az útburkolati jeleket. Egyre több az autó, épp ezért egyáltalán nem mindegy, hova és hogyan parkolunk: egy rossz megállás is elég ahhoz, hogy bosszankodjon a később érkező – a Hont Ferenc utcai vagy a Csorba utca és az Olajos utca közötti parkolókban kerengő autósok tudnának ezekről a helyzetekről mesélni...

A föntieken túl határozatot hoztak arról is, hogy 2008 és 2010 között az önkormányzat és a Szeviép között nem volt semmilyen szerződéses kapcsolat. A cég konzorciumok tagjaként vett részt az 1-es villamos vonalának felújításában és a Napfényfürdő Aquapolis építésében is.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: parkolás parkoló Pénzügyi és Vagyongazdálkodási Bizottság
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés