Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2018. december 27. 11:42

Virslirazziát tartottak az élelmiszer-ellenőrök: három virsli hasalt el

Húszat vizsgáltak meg, egy letölthető pdf-be összerakták valamennyi terméket, közte azt a hármat is, ami nem ment át a teszten.

Hirdetés

Szilveszter előtt az Innovációs és Technológiai Minisztérium akkreditált Élelmiszer és Vegyipari Laboratóriuma húszféle virslit vizsgált meg abból a szempontból, hogy a gyártók betartják-e a Magyar Élelmiszerkönyv előírásait, és hogy a termék elnevezése nem tartalmaz-e megtévesztő tájékoztatást. Az ellenőrzés a virslik fehérje-, zsír-, nedvesség- és sótartalmára terjedt ki.

A vizsgált húsz virsliből három megbukott a laboratóriumi ellenőrzés során. (pdf) Az egyik termék zsírtartalma meghaladta az előírt határértéket, egy másiké pedig a címkén feltüntetett értéknél volt jelentősen magasabb. A harmadik esetben pedig a termék fehérjetartalma nem érte el az Élelmiszerkönyvben előírt minimumot.

A fogyasztóvédelmi hatóság a vásárlók megtévesztése miatt bírságot szabott ki, a gyártókat az Élelmiszerkönyv előírásainak betartására kötelezte.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: élelmiszer Élelmiszer és Vegyipari Laboratórium élelmiszerbiztonság Innovációs és Technológiai Minisztérium Magyar Élelmiszerkönyv virsli
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés