Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Soha nem pihennek az újszegedi nyugdíjasok: fürdőbe, bálba, kirándulásra járnak, és Feleki Kamillra is emlékeznek
Szegeden 2018. december 27. 09:51 Forrás: Szegedi Tükör

Soha nem pihennek az újszegedi nyugdíjasok: fürdőbe, bálba, kirándulásra járnak, és Feleki Kamillra is emlékeznek

Harmincöt éve alakult az Újszegedi Nyugdíjas Klub a November 7. Művelődési Házban. A klub azóta is a Temesvári körúti épületben működik, csak az intézmény neve változott Bálint Sándor Művelődési Házzá. A Szegedi Tükör meglátogatta a klubot.

Hirdetés

Az alapítók között ott volt Hevesi Istvánné Magdika, aki tizenhárom éve a klub vezetői posztját is betölti. Valaha Újszegeden lakott, de visszajár ide azután is, hogy néhány éve a Tisza túloldalára költözött. Nem ő az egyetlen, aki más városrészekből jár a Bálint Sándor Művelődési Házba minden csütörtökön a klubfoglalkozásokra. Magdika azt mondja, olyan jó a hírük, hogy jelentkeznek hozzájuk Alsóvárosról, Tápéról, de még messzebbről is.

A klub alapításában és pezsgő életében döntő szerepet játszott a művelődési ház nemrég nyugdíjba vonult igazgatója, Kiss Ernő. Ő eljárt a rendezvényeikre, a kirándulásaikra, ott segítette őket, ahol csak tudta. Nincs ez másként utódja, Jáger Richárd esetében sem, aki szintén lelkes támogatója a nyugdíjasklubnak. Jáger Richárd ha teheti, elkíséri a csapatot a kirándulásokra is. Kell is a segítség, mert egy-egy kiruccanás alkalmával legalább ötvenen indulnak útnak. Legutóbb Kőszeg környékét nézték meg, és egy rövid vizitre átugrottak Ausztriába is.

Hevesi Istvánné, az Újszegedi Nyugdíjas Klub elnöke és Jáger Richárd, a Bálint Sándor Művelődési Ház igazgatója

Hevesi Istvánné Magdika munkáját kilenc fős vezetőség segíti. Év elején összeülnek, és részletes programtervet dolgoznak ki a nyári időszakig. Ebben névnapi köszöntők éppen úgy szerepelnek, mint a közkedvelt batyus bál, amely a báli szezon legfontosabb rendezvénye. Amikor elkezdődik a nyári időszak, akkor a kikapcsolódás lesz a fő szempont a programok összeállításánál. Ilyenkor háromnapos kirándulásra mennek valahová, hetente egyszer pedig felkerekednek, és kibuszoznak az algyői Borbála fürdőbe.

Amikor vége a nyári lazulásnak, ismét összeül a vezetőség, és összeállítják az év utolsó hónapjainak programját. Ez a legintenzívebb időszak Magdika szerint, hiszen kulturális programok sokasága vár rájuk. A teljesség igénye nélkül idézzünk fel néhányat ezek közül: híres színészek évfordulói alkalmából filmvetítéseket tartottak, így például megemlékeztek Benkő Gyuláról és Sinkovits Imréről. November 24-én összevont Katalin-Erzsébet bálon kapcsolódtak ki, de ellátogattak a szegedi lézerközpontba is, ami hatalmas élmény volt mindenkinek.

Az újszegedi nyugdíjasok szeretnék táncolni. Bál a Bálint Sándor Művelődési Házban

Százhúsz fős tagságukkal az egyik legnagyobb létszámú szegedi nyugdíjasklubnak számítanak, és noha központjuk a Bálint Sándor Művelődési Ház, sűrűn ellátogatnak a Senior Centerbe is, ahol közös programokon vesznek részt a társklubokkal. Izgalmasnak volt a decemberük is, hiszen a huszonöt éve elhunyt Feleki Kamillra emlékeztek a Nyugdíjas mozi rendezvénysorozatban, majd a száz éve véget ért első világháborút idézték meg Jáger Richárd előadásának köszönhetően, végül jött az Aranycsütörtök, vagyis a klub karácsonyi ünnepsége.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: nyugdíjas nyugdíjas klub Szegedi Tükör Újszeged Bálint Sándor Művelődési Ház
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés