Hirdetés
Hirdetés
Színes 2018. december 27. 09:19

Az Év Településének választották Kübekházát

A Magyar Turisztikai Ügynökség, a Virágos Magyarország versenyben nyújtott kiemelkedő teljesítményéért Kübekházát az Év Települése-díjban részesítette.

Hirdetés
Hirdetés

Az erről szóló oklevelet a karácsony előtti napokban juttatta el az ügynökség az önkormányzathoz.

E mellett további két oklevelet is kapott a település: az egyiket kiemelkedően végzett közterület-rendezéséért és közösségépítéséért – erről még az ősz folyamán értesültek az önkormányzati vezetők –, a másikat pedig – ez is új elismerés – a Legvirágosabb Úticél facebookos közönségszavazáson elért eredményért kapta a falu.

Hegedűs Zoltán önkormányzati képviselő az elismerésekre reagálva, elmondta, 2002-óta kiemelt jelentőséggel szerepel az önkormányzat minden évi költségvetésében a településfejlesztés és a település közterületeinek rendezési ügye. A környező településekhez képest a 2000-es évek elején még óriási volt a lemaradásunk. Valójában „vesztésből fordítottunk.”

Megtudtuk: Kübekháza jövő évi költségvetésének tervezetében is komolyabb összegeket szánnak majd a játszótér, az utcák, fejlesztésére, temetőkerti új parcellák kialakítására, új főtéri parkolók kiépítésére és a zöldfelületek öntözőrendszeres fejlesztésére. Hegedűs Zoltán kiemelte: – Tizenhét év tudatos, koncepciózus falufejlesztési munka mára látható eredményeinek elismerései a most kapott oklevelek. Hozzátette, elsősorban nem önkormányzati siker, hanem a falu sikere, különösképpen is azoké, akik egy kicsit is foglalkoznak ingatlanaik, közvetlen környezetük szépítésével, illetve részt vállalnak a falu közösségi életében.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Kübekháza Magyar Turisztikai Ügynökség

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés