Hirdetés
Szegeden 2018. december 26. 19:17 Forrás: Szegedi Tükör

Az egyik édesapa lesz, a másik „falusi” lett, és kismacskát örökölt

Milyen volt a 2018-as év? Mit vár a 2019-es esztendőtől? Ezt a két kérdést tette föl a Szegedi Tükör szegedi és Szegedről elszármazott ismert, és elismert arcoknak. 2. rész: válaszol Bodó Richárd és Balog József.
Hirdetés
Hirdetés

Bodó Richárd, a MOL-Pick Szeged válogatott átlövője: – Januárban nem jutottunk tovább a csoportból az Európa-bajnokságon, de a világbajnokságon megpróbálunk javítani. A Veszprémben aratott győzelmünkkel nagy önbizalmat kaptunk, el lehet kapni az örök riválist, akár a saját otthonában is. Tökéletes félév volt, megkoronázva a bajnoki címmel. Sokkal jobb volt így a nyári szünetre menni. A nyár végén osztottuk meg a párommal, hogy gyermekünk születik. Már nagyon várjuk, izgatottak vagyunk.

2019 a világbajnoksággal kezdődik, amelyen legalább a nyolcadik helyet kell megszereznünk, hogy olimpiai selejtezőt játszhassunk. Ez a minimum célkitűzés, végre magyar edzőpárossal készülhetünk. Nem kérdés, hogy jövőre a MOL-Pick Szegeddel a bajnoki cím megvédése a célunk, de nagy álom, hogy a Bajnokok Ligájában is bejussunk a Final Fourba. Én akkor leszek a legboldogabb, ha minden évben nyerünk valamit.

Balog József újságíró, színész: – Színházi szempontból életem legfontosabb éve volt az idei, hiszen olyan feladatot kaptam, amely rengeteg szakmai élményt és tapasztalatot nyújtott. A Pécsi Országos Színházi Fesztivál (POSZT) egyik előválogatója voltam, és mérhettem fel a határon túli magyar színházak kínálatát. Óriási élmény volt látni azt a nyitottságot, sokszínűséget, amit például az erdélyi színházak esetében tapasztaltam. A legmeghatározóbb élmény mégis az Újvidéki Színház Danilo Kis darabja volt, amely rengeteg díjat söpört be a fesztiválon is. Sok új embert ismertem meg idén a POSZT-on és a szegedi produkciók révén is. Eljátszhattam az Úrhatnám polgárban Jourdain szerepét, ami a nyár legmeghatározóbb eseménye volt számomra.

Egy jó dolog biztosan történni fog velem 2019-ben, hiszen az Újszegedi Szabadtéri Színpad avató előadásán játszom majd a Don Juanban, Molière darabjában. Idén negyven év után ismét falusi lettem, hiszen Szőregre költöztünk, és a házzal együtt megörököltünk egy kismacskát. Ha egy ilyen kis tündéri állat vár otthon, mindjárt bizakodóbb vagy a jövőt illetően.

Sorozatunk első része

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Balog József Bodó Imre évértékelő Szegedi Tükör