Hirdetés
Szegeden 2018. december 25. 20:05 Forrás: Szegedi Tükör

Elszámolásról szól az egyiknek, fejlődésről a másiknak 2019

Milyen volt a 2018-as év? Mit vár a 2019-es esztendőtől? Ezt a két kérdést tette föl a Szegedi Tükör szegedi és Szegedről elszármazott ismert, és elismert arcoknak. 1. rész: válaszol Czutor Zoltán és Szabados Ágnes.
Hirdetés

Czutor Zoltán zenész, a Belmondo együttes énekese: – Mindig nagy reményekkel vágok neki egy-egy új évnek, idén is így történt, de az áprilisi fejlemények után egészen elszomorodtam. Korábban talán még sosem éreztem úgy, hogy kialudt a fény az alagút végén. A destruktív változások és a teremtő koncepció nélküli kultúrkampf a zenei, a színházi és a médiajövőt is bizonytalanná teszi. A családomra próbálok fókuszálni és remélni, hogy az a fajta európai idea – a tudással, a szabadsággal, a kiemelkedő kultúrájával és tisztességével –, amit én is eszményítek, elég mély gyökerekkel kapaszkodik a hazámban még ahhoz, hogy újra felvirágozzék.

Azért a bizakodásomat nem vesztettem el a jövőt illetően. Azzal érdemes foglalkozni, hogy mi hogyan legyen. Az EU-s választásoktól még számítok valamire, Szegedről pedig remélem, hogy megmarad a függetlenség és szabadság bástyájaként. És nem a szigeteként, mert ha sziget marad, akkor hiába is remélném, hogy újra kigyúl majd a fény az alagút végén. De 2019-ben 50 éves is leszek, ez pedig – ha nem is akarja, akkor is – kemény elszámolásra készteti az embert. A magyar átlagéletkor szerint elértem a kétharmadot. Legalább lesz valami, amiben a fősodorhoz tartozhatom.

Szabados Ágnes, az RTL Klub Híradójának műsorvezetője, riportere: – Sok változás történt az életemben, így meghatározó év volt számomra 2018, de hazudnék, ha azt mondanám, nem örülök neki, hogy mindjárt vége. Szerencsére rengeteg szakmai sikert köszönhetek ennek az évnek. Az olvasásnépszerűsítő akcióm (a Nincs időm olvasni kihívás) már második éve dübörög, idén elértük a 10 ezres csatlakozói létszámot. Idén jelent meg az első könyvem is. Szegedre is sokszor sikerült eljutnom, már második éve tanítok a tavaszi félévben az egyetemen a volt karomon, kommunikáció szakon.

Abban bízom, hogy 2019 életem egyik meghatározó éve lesz. Remélem, hogy az idén elindított projektjeim és a további terveim mind megvalósulnak. 2019-ben szeretnék többet utazni, és a bakancslistámról egy-egy óriási úti célt lehúzni. A tanulás és a fejlődés éve lesz számomra a jövő év. Több tanfolyamot is kinéztem, és lehet, hogy még az iskolapadba is visszaülök. Irodalomterapeutaként bontogatom a szárnyaim, bízom benne, hogy 2019-ben sikerül sokat fejlődnöm ezen a területen, és akár még a szegediekhez is eljutok ezzel a programmal.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: évértékelő Szegedi Tükör Czutor Zoltán Szabados Ágnes