Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2018. december 25. 19:39

Száz rászoruló családot leptek meg karácsonykor a Mosolykommandó Bohócdoktorai

Képriport
Cégektől és magánszemélyektől gyűjtött tartós élelmiszerrel, és vadonatúj játékokkal összeállított szeretetcsomagokkal leptek meg még Szenteste előtt a Mosolykommandó Bohócdoktorai száz családot Ásotthalmon, Bordányban, Forráskúton, és Szegeden. Az akcióban több tucat szegedi vállalkozás felajánlását három napon keresztül, tizenkét önkéntessel személyesen juttatták el a szervezők a nehéz sorsú családok otthonába.

Hirdetés

Az alapítvány több éve szervezi a Karácsonyi Szeretetcsomag akcióját, amelynek keretében hátrányos helyzetű, rászoruló családokat ajándékoznak meg az ünnepek előtt. A Mosolykommandó az akciót cégek, magánszemélyek, és az adó 1%-os felajánlásokból működteti, amely az elmúlt öt évben az egyik legsikeresebb dél-alföldi karitatív megmozdulások közé nőtte ki magát. Rendhagyó módon az adományokat személyesen juttatják el a családok otthonába a bohócdoktor-önkéntesek.

Kattintson fönti képünkre, nézze meg galériánkat!

Pataki-Fődi Brigitta, az alapítvány elnöke szerint még mindig sok olyan család él ma Magyarországon, ahol a gyerekeknek a karácsony sajnos nem az ünnepről, hanem a nélkülözésről szól. A Mosolykommandó azokat a családokat veszi minden évben célba, akik önhibájukon kívül kerültek abba a helyzetbe, hogy nélkülözniük kell. Az alapítvány küldetése, hogy ezeknek a gyerekeknek a karácsony varázsa ugyanúgy meglegyen, mint azoknak a gyerekeknél, akiknél ez mindennapos. Az elmúlt napokban nem egy olyan családnál jártak, ahol a gyerekek soha életükben nem kaptak még új játékot senkitől. Rendkívül megható volt látni a gyerekek szemében a csillogást, amikor a bontatlan játékokat átadták nekik az önkéntesein.

Molnár Benett, a Mosolykommandó Alapítvány Mosolydoktor Nagykövete személyesen is részt vett idén az alapítvány Szeretetcsomag akciójában. Elmondása szerint idén sikerült olyan családokat kiválasztani, akikre karácsonykor a Mosolykommandón kívül nem gondolt senki más. Örömét fejezte ki, hogy az alapítvány az adó 1%-os felajánlásokból a kórházi vizitek mellett ilyen nemes célokra is forrást biztosít. Külön kiemelte, hogy mennyire fontos a tartós élelmiszerek mellett a játékok szerepe is, amivel hatalmas örömet tudtak okozni a gyerekeknek is.

Az akciónak köszönhetően az alapítvány száz családnak állított össze szeretetcsomagokat, amelyeket az önkéntesek karácsony előtt személyesen vittek házhoz, és adtak át a családoknak, és a gyerekeknek. A csomagokban volt kisautó, puzzle, Barbie baba, LEGO játékok, társasjátékok, valamint csokoládék, konzervek, liszt, olaj, méz, és lekvárok. A megnövekedett igények miatt a Szeretetcsomag akciót az alapítvány 2019-től negyedévente szeretné megismételni, amelyhez továbbra is várja a cégek és magánszemélyek felajánlását közvetlenül az alapítvány bankszámlaszámára, vagy a 13600/88-as Adományvonalon, amely hívásonként 500 forinttal támogatja a Mosolykommandó célkitűzéseit.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Bohócdoktorok jótékonyság karácsony Mosolykommandó
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés