Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2018. december 25. 09:35 Forrás: Szegedi Tükör

Régi nagy telek és karácsonyok Szegeden

Mutatunk néhány perdöntő bizonyítékot arra, hogy néha előfordult fehér karácsony is Szegeden.

Hirdetés

Ugyanakkor ünneprontásként szögezzük le, a mostani időjárás a sokkal jellemzőbb, lásd tavalyi, ezzel kapcsolatos írásunkat. A hangsúly a néha szón van, volt bevezetőben, lásd még lead.

De most jöjjenek a havas, fenyős képek – nem a műsorvezetőről és az előadóművészről.

Karácsonyi koncert a Móra Ferenc Múzeumban 1981-ben. Fotó a Móra Ferenc Múzeum gyűjteményéből
Ezüstgömb, szaloncukor, habkarika 1980-ból… Szinte hallani a gyerekzsivajt a fenyőfa körül. A képen ott a fotós is, sőt, az is látható, hogyan készítette a felvételt (fotó: Enyedi Zoltán/a Móra Ferenc Múzeum gyűjteménye)
Motoros karácsonyi találka a Dóm téren 1939-ben. Csak remélhetjük, hogy mindannyian túlélték a következő zord háborús éveket és a gyönyörű Triumphok is megmaradtak (fotó: Fortepan/Kelemen Zsuzsa)
Ha az 1943-as hó szebbnek is tűnik, az Indóház tér szépsége, a villamosok kényelme és általában a nyugalom idén vitán felül szebb (fotó: Fortepan/Lissák Tivadar)
Tíz éve a téli szünet szánkózással telt a vértói dombon (forrás: Szegedi emlékkeresők)
Fák fehér alagútja a Dóm tér peremén
Végül egy kép a mából. Meglehet, egyszer majd e fölött a fotó fölött fogunk nosztalgiázni: milyen fantasztikus látványt nyújtott a város 2018-ban a Széchenyi téri óriáskerék tetejéről és az alatta elterülő karácsonyi forgatagból! (fotó: MTI/Rosta Tibor)

Nyitóképünkön 1935 telén így csúszkáltak a fiatalok a Széchenyi téren. Most ugyanezt hó és jég nélkül az ideiglenes Dóm téri korcsolyapályán tehetik meg (fotó: Fortepan/Plesovszki Ákos)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Dóm tér Fortepan karácsony Móra Ferenc Múzeum Széchenyi tér Szegedi Tükör Vértó
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés