Hirdetés
Szegeden 2018. december 24. 20:46

„Mert adni csak méltósággal szabad!”

Évek óta hagyomány, hogy karácsony előtt a szeretet asztalánál látják vendégül a rászorulókat Móravárosban. Idén ötvenen a helyszínen fogyasztották el az ebédet, százötven adagot pedig szétosztottak.

– Sokadik éve – Móraváros egyik legszebb hagyományát megteremtve - találkozunk itt a szeretet asztalánál. Évről-évre vendégül látjuk azokat, akik egyedül, család nélkül töltik a karácsonyt, de sok száz adag étel jut innen sok rászoruló asztalára is – mondta Kardos Irén a körzet önkormányzati képviselője. – Szükségünk van ezekre az ünnepi pillanatokra, szüksége van azoknak, akik kapnak és azoknak, akik adnak, mert az ajándékozás öröme nyitja ki a szívünket mások felé.

A rendezvénynek a Szélkakas vendéglő ad otthon, amelynek tulajdonosa, Juhász Tiborné Erika idén túrós csuszával és saját sütésű bejglivel lepte meg a résztvevőket. Idén 50 embert vendégeltek meg és 150 adag ételt osztottak szét a rászorulók között.

Fazakas Attila plébános, aki már a kezdetek óta részt vesz az eseményen, kiemelte Szegeden ez az egyedüli hely, ahol ez a szép hagyomány gyökeret vert, minden évben örömmel vesz részt a rendezvényen. Ilyenkor ez a közösség is adakozik a Ferencesek „minden nap egy meleg étel” jótékonysági ételosztásához, de hozzájárulnak a móravárosi szeretetotthon karácsonyi vacsorájához is.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: karácsony karácsonyi ebéd Kardos Irén rászorulók