Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2018. december 23. 08:27 Forrás: Szegedi Tükör

A szegediek elsöprő többsége, 70 százaléka elégedett a várossal

A szegediek 70 százaléka úgy látja, hogy jó irányba mennek a dolgok Szegeden – ez derül ki egy frissen készült, 750 fős reprezentatív közvélemény-kutatásból. A fiatalok ennél is kedvezőbben ítélik meg Szeged jövőjét, a megkérdezettek 85 százaléka szerint jó irányba mennek a dolgok Szegeden. A Szegedi Tükör összeállítása.

Hirdetés

Úgy látszik, a Fidesz negatív kampánya teljesen hatástalan maradt Szegeden. Lázár János és a helyi Fidesz hiába támadja napi rendszerességgel a várost, a szegedieket nem lehet megvezetni. Egy Szegeden végzett novemberi közvélemény-kutatás szerint a megkérdezettek 70 százaléka azt gondolja, hogy jól alakulnak a dolgok a városban. Meglepetésre még a kormánypárti szavazók többsége (53%) is kedvezően látja a város jövőjét.

Minden korosztály egyetért abban, hogy Szeged jó úton jár. Különösen örömteli, hogy a fiatalok a legoptimistábbak. Aligha találnánk még egy olyan helyet az országban, ahol a 18 és 29 év közöttiek 85 százaléka pozitívan ítéli meg a települése jövőjét. Szegeden viszont a fiatalok hatalmas többsége látja kedvezően a város jövőjét.

Az elmúlt években Szegedre érkezett a legtöbb uniós támogatás a vidéki városok közül. Az emberek pedig szemmel láthatóan hálásak azért, hogy több mint 300 milliárd forintnyi fejlesztés valósult meg a városban. A beruházások tovább erősítették Szeged vezető szerepét a régióban. Nem meglepő tehát, hogy a megkérdezettek több mint kétharmada (68%) pozitívan értékeli az önkormányzat négyéves munkáját is.

A közvélemény-kutatásból az is kiderül, hogy Szegedhez képest az ország állapotával kapcsolatban igen borúlátóak a szegediek. A megkérdezettek több mint fele (55%) úgy látja, rossz irányba halad hazánk szekere. Beszédes, hogy a diplomások esetében tízből hatan inkább rossznak ítélik meg Magyarország helyzetét, és a bizonytalan szavazók is hasonlóan pesszimisták: 62 százalékuk gondolja úgy, hogy irányváltásra lenne szükség.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: közvélemény-kutatás Szegedi Tükör
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés