Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2018. december 22. 07:55 Forrás: MTI

Micsoda optimizmus! A fiatalok több mint 70 százaléka számít fizetésemelésre

A K&H ifjúsági indexének idei második féléves adataiból derült ez ki.

Hirdetés

A kutatás szerint a 19-29 éves fiatalok több mint fele, 52 százaléka vár csekély, az inflációnál alacsonyabb mértékű fizetésemelést ebben az évben, 22 százalékuk pedig az inflációt meghaladó mértékben számít bérének növekedésére. Csupán 24 százalékuk nyilatkozta azt, hogy nem számít változásra, míg 2 százalékuk válaszából az derült ki, hogy nettó fizetésének csökkentésével kalkulál.

A K&H ifjúsági indexének 2013-ban végzett adataival összevetve az újabb eredményeket, jelentős pozitív változás látható, míg öt évvel ezelőtt a fiataloknak csak 44 százaléka, idén már 74 százaléka számított fizetésemelésre – írták.

A Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedő szervezői szerint a pénzügyi oktatást érdemes minél korábban elkezdeni a fiataloknál, hiszen ez a későbbiekben a munkához való hozzáállásukban és fizetési igényeikben is megmutatkozik. Közölték, a tapasztalatok szerint, ha a gyerekekkel már kisiskolás korukban megismertetik a pénz értékét, jobban megbecsülik a munkájukért kapott pénzt, illetve reálisabbak lehetnek elvárásaik a munkájukért kapott juttatásokat tekintve.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: bank felmérés fizetés fizetésemelés munka munkaerőpiac munkáltató munkavállaló
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés