Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Túl a városon
  • Tatabányán, Kaposváron, Dunaújvárosban, Székesfehérváron és Győrben is tüntettek a rabszolgatörvény és a kormány ellen
Túl a városon 2018. december 21. 23:54 Forrás: MTI / Index

Tatabányán, Kaposváron, Dunaújvárosban, Székesfehérváron és Győrben is tüntettek a rabszolgatörvény és a kormány ellen

Nem csak a fővárosban mozdultak meg az emberek péntek este.

A napokban több vidéki városban is voltak tüntetések, pénteken is több helyen utcára mentek az emberek. 

Tatabányán a teljes ellenzék együtt demonstrált az MSZP-től a DK-n és az LMP-n át a Jobbikig, az Index szerint 3-400 ember tüntetett, a fákláys tömeg a helyi Fidesz-irodához és a helyi újság szerkesztőségéhez is elment. 

A Jobbik demonstrációt szervezett Kaposvárra is, és az MSZP, a DK, a Párbeszéd, a Momentum, valamint Jobbik közösen tüntetett Dunaújvárosban is. 

De 3-500 fős megmozdulás volt az ellenzéki pártokkal Székesfehérváron is, viszont a helyi lap nem írt róla.

Az MTI szerint Győrben mintegy kétszázan gyűltek össze a városháza előtt pénteken kora este, a demonstrációhoz csatlakozott ellenzéki pártok, az MSZP, a DK, az LMP, a Momentum Mozgalom és a Magyar Szolidaritás Mozgalom győri képviselői mellett megjelent Harangozó Tamás. Az MSZP-s országgyűlési képviselő azt mondta, „példát mutatunk mindenkinek, hogy lázadni kell”, és a lázadás csak most kezdődik. 

A résztvevők a mintegy másfél órás demonstráció során rendőri biztosítás mellett, békésen először a Fidesz Király utcai irodájához, végül a Kisalföld című megyei napilap nyomdájához vonultak.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: DK Harangozó Tamás Jobbik Kaposvár LMP MSZP rabszolgatörvény tüntetés