Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2018. december 21. 13:21

Első fokon pert vesztett a Pesti Srácok Szabó Bálint és a Délmagyarország miatt

Helyreigazításra kötelezte a weblapot a Fővárosi Törvényszék, mert nem sikerült a valóságot leírniuk.

Hirdetés

Első fokon ítéletet hirdetett a Fővárosi Törvényszék Szeged önkormányzatának a PestiSrácok.hu szerkesztősége ellen indított sajtóperében. Ennek értelmében a bíróság kötelezi az alperest, hogy öt napon belül az általa szerkesztett PestiSrácok.hu internetes sajtótermékben 24 órán keresztül önálló hírként a főoldalról elérhetően, „Helyreigazítás »A Szeviépügy egyik fővádlottjának fiától bérel irodákat a Szegedi Tudományegyetem« című cikk miatt” címmel, továbbá mindaddig míg a cikk is elérhető, de legalább harminc napra a 2018. szeptember 7. napján megjelent „A Szeviép-ügy egyik fővádlottjának fiától bérel irodákat a Szegedi Tudományegyetem” című cikk címe alatt, a szöveg felett tegye közzé a következő közleményt:

„Helyreigazítás

A 2018. szeptember 7. napján megjelent „A Szeviép-ügy egyik fővádlottjának fiától bérel irodákat a Szegedi Tudományegyetem” című cikkünkben valótlanul állítottuk, hogy N. Paulina a Szeged városa Szeviéppel kötött szerződéseinél az egyik kapcsolattartó volt, továbbá hogy a szegedi önkormányzat és a Szeviép között komoly érdekszövetség állt fenn. Valótlanul híreszteltük, hogy a Botka vezette szegedi önkormányzat felkarolta a Szeviép-székház sorsát.”

A honlap Szabó Bálint sajtótájékoztatója és egy a Délmagyarországban megjelent írás alapján írta, amit írt. A bíróság tanúként hallgatta meg Szabót, valamint a megyei lap újságíróját. Suki Zoltánnak azonban a bizonyítandó tényekről semmiféle tudomása nem volt, a Szeviép-székházzal kapcsolatban nem tudott nyilatkozni.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: bíróság Fővárosi Törvényszék helyreigazítás ítélet per
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés