Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Túl a városon
  • Kecskeméten, Békéscsabán és Zalaegerszegen is tüntettek a kormány, a rabszolgatörvény és a propagandasajtó ellen
Túl a városon 2018. december 20. 23:32 Forrás: MTI

Kecskeméten, Békéscsabán és Zalaegerszegen is tüntettek a kormány, a rabszolgatörvény és a propagandasajtó ellen

Az ellenzéki pártok kezdeményezésére összehívott demonstrációk mindenhol békésen zajlottak.

Hirdetés

Kecskeméten a helyi ellenzéki pártok, a DK, az LMP, az MSZP, a Jobbik és a Momentum kezdeményezéséhez szakszervezetek képviselői és civilek is csatlakoztak. A demonstráció részeként forgalomkorlátozó autós felvonulást is tartottak, majd a menet tagjai csatlakoztak egy bevásárlóközpont parkolójában gyülekezőkhöz. A tüntetők rigmusokat skandálva, nemzeti színű zászlókkal, pártlobogókkal és transzparensekkel a városháza elé vonultak. 

A kecskeméti Kossuth téren mintegy háromszáz ember részvételével tartott demonstráción felolvasták az ellenzéki pártok országos ötpontos követelését:

  • a rabszolgatörvény azonnali visszavonását,
  • kevesebb rendőri túlórát,
  • független bíróságokat,
  • csatlakozást az Európai Ügyészséghez és a
  • független közmédiát. 

Ennek alapján a megyeszékhelyen a helyi politikusok, a Vasas Szakszervezeti Szövetség képviselőivel és civilek együttműködésével összeállították a kecskeméti munkavállalók hat pontját.

Többi között felszólították Kecskemét polgármesterét, hogy a város tulajdonában lévő cégeknél ne alkalmazzák a rabszolgatörvényt és követelték a közpénzen működő médiumoktól a pártatlan tájékoztatást. A rabszolgatörvény bojkottját a múlt héten Botka László, Szeged polgármestere hirdette meg.

A békés tüntetés résztvevői a beszédeket követően hatpontos követelésüket átadták a Kecskeméti Televízió főszerkesztőjének, otthagyták a polgármesteri hivatal portáján, majd átvonultak a Gong Rádió szerkesztőségéhez. Mivel ott nem nyitottak ajtót, a tüntetők egy része rövid várakozás után visszasétált a városháza elé, ahol krétával kormányellenes üzeneteket írtak a tér kövezetére.

Békéscsabán Elég a hazugsággyárból címmel tartottak ellenzéki tüntetést csütörtök este. Az MSZP, a Jobbik, a DK és a Magyar Liberális Párt helyi képviselői a mintegy 100 ember előtt azt hangoztatták, hogy tiltakoznak a „propagandasajtó álhírei, az egyoldalú, félrevezető tájékoztatása ellen”.

A demonstrációt a Békés Megyei Könyvtár előtt tartották, ahol a Békés Megyei Hírlap szerkesztősége is található. Itt a liberálisok Békés megyei elnöke, Fülöp Zoltán felolvasta az ellenzék ötpontos követelését.

Zalaegerszegen több mint három órán át tartó félpályás útlezárással tiltakoztak csütörtök délután a város déli ipari parkjánál az ellenzéki pártok és a szakszervezetek a kormány intézkedései ellen. A demonstrációt a Jobbik, az MSZP, a DK, az LMP, valamint a Vasas Szakszervezeti Szövetség közösen szervezte.

A tüntetések közvetlen előzménye, hogy csütörtök délután derült ki, Áder János köztársasági elnök, A Nemzet Aggályok Nélküli Embere még csak megfontolásra sem küldte vissza az Országgyűlésnek a túlóratörvényt, hanem rögtön aláírta azt, ahogy elé került, aminek értelmében a törvénymódosítás január elejétől hatályba is léphet.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Áder János DK Fidesz fideszmédia Jobbik LMP MSZP Orbán Viktor Orbán-kormány rabszolgatörvény szakszervezet túlóra tüntetés
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés