Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2018. december 20. 17:45

Ötezernél is több fát mentettek meg a gyerekek Szegeden és környékén

Képriport
A szegedi hulladékgazdálkodási cég szervezésében már több mint tíz éve gyűjtik a papírt a szegedi és környékbeli iskolákban és óvodákban. Az idei verseny eredményhirdetését csütörtökön délután tartották. 

Hirdetés

Kevesen tudják, hogy az Európai Unióban lakosonként évente 170 kilogramm papírt fogyasztunk el. Ez rengeteg fa életébe kerül, és ez veszélyezteti a természeti egyensúly fenntartását. A környezettudatosságra nevelés volt az egyik legfontosabb célja a Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft-nek, ami a Csongrád Megyei Településtisztasági Nonprofit Kft-vel közösen az idén is meghirdette a papírgyűjtő versenyt – mondta a verseny díjkiosztóján Koltainé Farkas Gabriella, a cég vezetője. A felhívásra közel 70 szegedi és környékbeli iskola és óvoda nevezett.

Az idei győztesek között szerepelt a Csengelei Általános Iskola, ami a kis települések oktatási intézményei közül a legtöbb papírt gyűjtötte. Novákné Vízhányó Erzsébet, az iskola nevelője elmondta, hogy több mint 15 ezer kilogramm papírt gyűjtöttek az idén, ami tanulónként 160 kilót jelent. Őket is túlszárnyalta azonban a dorozsmai Jerney János Általános Iskola, ahol közel 150 kiló papír jutott egy főre. A szintén kiskundorozsmai Negyvennyolcas utcai Óvoda nevében Peták Angela nevelő pedig azt mondta, hogy ők már a jövő évi versenyre gyűjtenek, és már hegyekben áll az egyik raktárukban a sok papírhulladék. 

Az idén a gyűjtésben résztvevő 67 intézmény összesen 474 tonna papírt gyűjtött, ami átszámolva azt jelenti, hogy 5 688 fa életét mentették meg.

Összesen hat kategóriában hirdettek győztest. 

Ezek a következők:

  • Karolina Általános Iskola, Gimnázium és AMI,
  • Jerney János Általános Iskola,
  • Csengelei Általános Iskola,
  • Építő utcai Óvoda,
  • Negyvennyolcas utcai Óvoda, valamint a
  • Szegedi Kistérség Többcélú Társulás Ferencszállási Óvodája. 

A győztes intézmények pénzjutalomban részesültek, a díjátadóra érkező pedagógusokat és gyerekeket pedig üdítővel és pogácsával vendégelték meg a hulladékgazdálkodási cég munkatársai.

A fenti képre kattintva megnézheti fotógalériánkat is, benne sok vidám gyerekkel!

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió híradójának riportját is!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: gyerekek iskola Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft.
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés