Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2018. december 20. 16:51 Forrás: Index

Az ember, akinek nincsenek aggályai: Áder aláírta a túlóratörvényt

Január elsejétől hatályba léphet az ellenzői által csak rabszolgatörvénynek nevezett túlóratörvény, miután a köztársasági elnök aláírta az Országgyűlés által múlt héten megszavazott jogszabályt.

Hirdetés

A törvényt egy hete, szerdán szavazták meg botrányos módon. Azóta sorozatos tüntetések zajlanak a fővárosban, és már az ország több kisebb-nagyobb városában. Szegeden is volt tüntetés vasárnap, Botka László polgármester pedig bojkottot hirdetett a törvénnyel kapcsolatosan: ha a közgyűlés pénteken megszavazza, Szegeden az önkormányzati cégnél tilos lesz alkalmazni a több túlóráztatást lehetővé tevő törvényt.

Az Index azt írja, hogy a köztársasági elnök arra jutott, hogy a törvény nem alkotmányellenes, más országokban is hasonló rendelkezés van, és nem csökkentek a munkavállalók védelmét szolgáló garanciák.

Áder boldog karácsonyt kívánt, szerinte az aggodalmak ellenére áldott lehet a munkavállalók karácsonya.

Szinte biztosra vehető, hogy a törvény aláírása újabb tüntetéseket fog eredményezni: több szakszervezet már napokkal ezelőtt világossá tette, hogy amennyiben a köztársasági elnök aláírja a törvényt és az hatályba lép, sztrájkokat és demonstrációkat fognak szervezni, többen egy országos, általános sztrájkot sem tartanak kizártnak, bár ennek egyelőre kicsi az esélye.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Áder János aláírás Munka Törvénykönyve rabszolgatörvény
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés