Hirdetés
Szegeden 2018. december 20. 16:45

Az idén is együtt ünnepelték a karácsonyt a szegedi nyugdíjasok

Képriport
Az idén már tizedik alkalommal ünnepelték együtt a karácsonyt a szegedi nyugdíjasok. A szépkorúakat a gálaesten többek között betlehemes játékokkal szórakoztatták. Az IH Rendezvényközpontban Botka László polgármester is köszöntötte a nyugdíjas klubok több száz tagját.
Hirdetés
Hirdetés

– Tíz éve minden karácsonykor eljövök a gálára. Nagyszerű élmény közösen ünnepelni. Szerencsére otthon se leszek magányos, a gyerekekkel, unokákkal összesen heten álljuk majd körbe a karácsonyfát – mondta Vigh Andrásné Rózsika.

– A karácsony az egyik legbensőségesebb családi ünnepünk, de Szegeden az elmúlt években kialakult egy szép hagyomány: közösen is megemlékezünk az év egyik legszebb ünnepéről. A közösségek összetartó ereje, az egymás iránt érzett felelősség pedig rendkívül fontos része életünknek. A várost járva magam is azt tapasztalom, hogy egyre szolidárisabbak a szegediek, egyre többen segítenek a rászorulóknak, és egyre több a közös ünneplés is. Szegeden még érték a szolidaritás – kezdte köszöntőjét Botka László.

A polgármester hagyományosan visszatekintett a magunk mögött hagyott esztendőre is. Azt mondta, nem találkozott az elmúlt hónapokban olyan szegedivel, akinek építkezés hiánya lett volna. Nem is csoda, hiszen 2018 ismét az építkezések éve volt a városban.

– Sok nagyberuházásunk zajlik egyszerre: végéhez közeledik Odessza városrész és a liget átépítése, már megkezdtük Belső-Tarján átépítését is. Több óvoda, bölcsőde és rendelőintézet is megújult idén, és nagy útfelújítási programokba is belevágtunk. Lényegében minden városrészben történt valami. Rókuson felújítottuk a Klapka teret, Móravárosban pedig most is zajlik a Kolozsvári tér felújítása. És hamarosan egy régi vágya is teljesülhet a szegedieknek, a nyáron leraktuk egy új fedett uszoda alapkövét, jövő év végére elkészül az ország legkorszerűbb, 13 ezer négyzetméter alapterületű fedett uszodája.

A városvezető külön is kiemelte, a sok beruházás mellett fontos cél, hogy Szegedet megtartsuk egy szolidáris városnak, egy összetartó közösségnek.

– Büszke vagyok arra, hogy miközben a kormány leépítette a szociális ellátórendszert, és a Fidesz nem segíti a rászorulókat, hanem inkább kárhoztatja őket a sorsukért, Szegeden az országban egyedülállóan példamutató szociális ellátórendszert sikerült saját erőből kiépítenünk. Az idén 600 millió forintot fordítottunk a rászorulók támogatására.  

Botka László beszélt arról is, hogy szintén saját erőből, az országban egyedülálló bérlakásprogramot is végrehajtott az önkormányzat: három év alatt hatszáz család költözhetett saját otthonba, olyanok, akik önerejükből nem lettek volna erre képesek, mert a Fidesz-kormány lakáspolitikája azt támogatja, akinek egyébként is magas a jövedelme.

– Jövőre ünnepeljük Szeged szabadságának 300. évfordulóját. Háromszáz éve lett Szeged szabad királyi város, ami azzal jár, hogy önállóan intézhetjük ügyeinket. Úgy gondolom, az elmúlt években is méltóak voltunk ehhez az évszázados szabadsághoz és méltóak leszünk a jövőben is. Védjük meg közösen Szegedet egy békés, építkező, élhető városnak! – fejezte be ünnepi köszöntőjét Botka László.

A gálaest további részében a Tápéi Hagyományőrző Együttes betlehemes játékkal szórakoztatta a több száz megjelent szépkorút. A jubileumi gálaest műsora népszerű slágerekkel ért véget, amelyeket Mészáros János Elek és partnere, Nagy Anikó adtak elő.

Nyitóképünkre kattintva megnézheti képgalériánkat a rendezvényről.

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió híradójának riportját is!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Botka László karácsony nyugdíjasok ünnep