Hirdetés
Ziccer 2018. december 19. 22:59 Forrás: Szeged Televízió

Műfüves focipálya épül a Kisstadionban

A sportcentrum hátsó részében az elavult műanyag borítású teniszpálya helyén egy hatvanszor negyven méteres villanyfényes játéktér lesz. Az Etelka soron épülő uszoda és kézilabdacsarnok miatt kevesebb tér jut majd a labdarúgásra, ezt igyekeznek ellensúlyozni.

Hirdetés

A teniszpálya a Kisstadion sarkában már hosszú ideje kihasználatlan. Bár, most a hó eltakarja, de anélkül látható, hogy a játéktér műanyag borítása elöregedett, és már nem alkalmas a játékra. A pálya működtetése évek óta gazdaságtalan, ezért itt, a tervek szerint, nem is olyan sokára már focizni fognak.

„Az Etelka sor beépítésével, egyrészt a fedett uszoda, másrészt pedig majd az épülő kézilabdacsarnok miatt, a futball lehetőség nagyrészt megszűnik. Nem teljesen, mert az ott lévő nagy műfüves pálya és a fű egyes pálya továbbra is megmarad, tehát ott lesz futballozási lehetőség, de a centerpálya mindenképpen meg fog szűnni” – mondta Szentgyörgyi Pál, Szeged gazdasági alpolgármestere a Szeged Televíziónak.

Az újszegedi Kisstadion focipálya-kínálata így tovább bővül. Azért, hogy az utánpótlás-edzések tovább folyhassanak, egy hatvanszor negyven méteres villanyfényes, műfüves focipálya fog épülni a jelenlegi teniszpálya helyére. A szükséges önrész huszonhat millió forint, amit a város és a SZEOL biztosít.

A beruházás bruttó 85 millió forintba fog kerülni. A Magyar Labdarúgó Szövetség TAO-támogatási összege 60 millió forint, a SZEOL SC 8 millió forint önerőt teremt elő a beruházáshoz, a maradék 18 millió forintot pedig a szegedi önkormányzat fizeti. Az új pályát elsősorban a SZEOL utánpótlása fogja majd használni.

Videónk is van! Mindezt megnézheti a Szeged Televízió híradójának riportjában is!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Szeged300