Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2018. december 19. 11:49

Petőfitelepiek segítették az Acél Utcai Idősek Otthonának lakóit

Képriport
Szabó Sándor országgyűlési, és Szénási Róbert önkormányzati képviselők vittek ajándékot szerda délelőtt Acél Utcai Idősek Otthonába. A karácsonyi gyűjtésnek köszönhetően süteményt és könyveket kaptak az idős emberek.

Hirdetés

A petőfitelepi óvodások karácsonyi műsora teremtette meg az ünnepi hangulatot, majd Szabó Sándor képviselő köszöntötte az otthon lakóit. Szénási Róbert, Petőfitelep egyéni önkormányzati képviselője elmondta, hogy a városrészben hagyományos módon segítik a rászorulókat az ünnepek közeledtével.

Még november végén mézeskalács-házikókat készítenek a petőfitelepiek, ilyenkor a saját otthonukon kívül a helyi középületeket is megmintázzák. A családi házakra és a közintézmények makettjeire egyaránt lehet licitálni. A mézeskalács-házakra adott összeget Szénási Róbert saját képviselői alapjából 200 ezer forintra egészítette ki. Ebből a pénzből petőfitelepi rászoruló családok számára vásároltak ajándékcsomagokat.

A közintézmények miniatűr változataiért összesen 60 ezer forintot adtak az adakozók, így ebből a pénzből süteményeket vásároltak az idősotthon lakói számára. Szellemi táplálék is járt a sütik mellé, hiszen Szénási Róbert és Szabó Sándor rengeteg könyvet vitt még az idős embereknek. Az ünnepség után ebéd következett, amelyen a menü után felszolgálták a süteményeket, délután pedig már az ajándékkönyveket lapozgathatták az Acél utcai otthon lakói.

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió híradójának riportját is!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: ajándék Szabó Sándor Szénási Róbert SZKTT-ESZI Acél Utcai Idősek Otthona
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés