Hirdetés
Szegeden 2018. december 18. 17:40

Turizmus: minden megtelt, Szegeden már luxus lakosztályban sincs hely karácsonyra

Hetekkel a karácsonyi ünnepek előtt teljesen megteltek a szegedi szállodák. A Napfény városa már nemcsak nyáron, hanem karácsonykor is az egyik legnépszerűbb úti cél. Gyakorlatilag nem lehet már szobát találni a következő napokra, az egyágyas szobától a luxus lakosztályig minden foglalt.
Hirdetés

TOP10 úti cél karácsonykor

Budapest, Hévíz, Eger, Hajdúszoboszló, Szeged, Zalakaros, Debrecen, Gyula, Siófok, Miskolctapolca.

 


Évről-évre egyre nagyobb az érdeklődés a karácsonyi időpontok iránt a belföldi szálláshelyeken: idén 85 százalékkal nő a forgalom a december 22-26. közötti időszakban a Szállás.hu előfoglalási adatai szerint.

A szállásfoglaló oldal szerdai közleménye szerint tavaly 120 százalékos volt a növekedés az ünnepi időszakban.

A legnépszerűbb úti célok listáját idén is Budapest vezeti, a legtöbb foglalást sorrendben Hévíz, Eger, Hajdúszoboszló, és Szeged hotelei könyvelhetik el.

A statisztikák szerint az átlagos foglalási érték 63 ezer forint, míg az átlagos foglalás hossza 2 nap a karácsonykor utazók körében. SZÉP-kártyás fizetést eddig nagyjából minden tizedik vendég tervezett, ők jellemzően 98 ezer forintot szánnak a szálláshelyre.

A portál adatai szerint a legdrágább karácsonyi belföldi kiruccanás közel félmillió forint, a legolcsóbb ugyanakkor csupán 3500 forint volt idén.

A Szállás.hu adatai szerint évről-évre egyre nagyobb az érdeklődés a karácsonyi időpontok iránt a szálláshelyeken. 2016-ról 2017-re 120 százalékkal, míg 2017-ről 2018-ra 85 százalékkal nőtt a forgalom a december 22–26. között.

A legkelendőbb szálláshelyek ma már a 4 csillagos hotelek, a foglalások  harmada ide szól.

Mi is megpróbáltunk Szeged legnépszerűbb hoteljeiben szobát foglalni az interneten.

Elsőként az újszegedi Forrás Szállónál próbálkoztunk, de nem jártunk sikerrel.

December 23. és 25. között három éjszakára szerettünk volna szállást foglalni, de csak ezt a választ kaptuk: „Ezekkel a paraméterekkel nincs elérhető szobánk, sajnos.”

Hasonlóan jártunk az Art Hotelnél is. Erre a három éjszakára sem egy, sem két ágyas szabad szobát nem találtunk már. Sőt, a közel 120 ezer forintot kóstáló luxus lakosztályt is lefoglalták már az ünnepi éjszakákra.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: szálloda turizmus ünnep