Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2018. december 17. 08:00

Botka László: Bízom benne, hogy sok település és önkormányzat csatlakozik

Bojkottra hívta a munkáltatókat és az önkormányzatokat a rabszolgatörvénnyel szemben Szeged polgármestere. Szerinte a Fidesz a Munka törvénykönyve módosításával embertelen helyzetbe hozta a magyar munkavállalókat, ezért azonnali és határozott lépéseket kell tenni.

Hirdetés

Botka László határozatot terjeszt be a pénteki közgyűlés elé, ami megtiltja a rabszolgatörvény alkalmazását az önkormányzat cégeinél.

A szegedi önkormányzat garantálja, hogy nem él a rabszolgatörvényben rögzített 400 túlóra lehetőségével. A szegedi határozat tizennégy önkormányzati tulajdonú vállalatra vonatkozik, amelyeknek összesen 2000-nél is több alkalmazottja van. Rájuk biztosan nem fog vonatkozni a Fidesz által kierőszakolt rabszolgatörvény.

A felhíváshoz a főváros XV. kerülete már csatlakozott. Ezzel kapcsolatosan Botka László elmondta, örül a döntésnek és reményét fejezte ki, a következő napokban nagyon sok település és önkormányzat csatlakozni fog. A szegedi Fidesz közleményével kapcsolatosan, ami szerint a polgármester nem akarja kifizetni a túlórát a dolgozóknak, annyit mondott:

„Vicces és röhejes ez a reagálás. Azt gondolom, hogy a Fidesznek szembesülnie kell azzal, hogy a magyar emberek felháborodtak és ez a felháborodás teljesen jogos.”

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió összefoglalóját a vasárnap és a hétfő legfontosabb eseményeiről, benne Botka László nyilatkozatával a bojkottról!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Botka László Munka Törvénykönyve rabszolgatörvény Fidesz munka munkaerőpiac munkavállaló Orbán-kormány

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés