Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2018. december 16. 14:41

A járvány neve: Fidesz

Képriport
– Ebben az országban senki sem vagy, ha más nézeteket vallasz. Ma a magyar ember azért dolgozik, hogy Orbán Viktor és barátai meggazdagodjanak – ezeket egy gimnazista mondta Szegeden a rabszolgatörvénynek nevezett törvénymódosítás elleni tüntetésen.

Hirdetés

Frissítés, 2018.12.17.: Ha lusta elolvasni az alábbi részletes tudósítást, és mellé még több videót is megnézni, akkor nézzen meg csak egyet, a Szeged Televízió összefoglalóját a vasárnapi és a hétfői eseményekről, benne a szegedi tüntetés legfontosabb mozzanataival!

* * *

Korábban írtuk: 
(részletes tudósítás a vasárnapi szegedi tüntetésről, időben visszafelé haladva, mert élőben követtük az eseményeket)

Kattintson nyitóképünkre! Galéria nyílik Szabó Luca fotóiból

Tordai Bence országgyűlési képviselő, a Párbeszéd Magyarországért országos elnökségi tagja is felszólalt az Aradi vértanúk terén. Elmondta, Orbán Viktor hatalmát próbálja szimbolikusan lebontani. Dicsérte Szabó Sándor szegedi szocialista országgyűlési képviselőt, akit visszafogott úriemberként ismert meg, de a rabszolgatörvény elleni tiltakozásul ő is fújta a sípot a parlamentben. Majd arról beszélt, hogy a Fidesz propaganda helyett olvassák az emberek a szeged.hu hírportált, aminek közel 14 ezer követője van, és csináljanak ők is tartalmakat. – Csináljatok ti is médiát! – hangsúlyozta Tordai Bence. – Bevallom, elschmittpaliztuk Botka László ötletét, és mi is azt javasoljuk a munkáltatóknak, hogy ne alkalmazzák a rabszolgatörvényt – mondta a PM politikusa.

– Dühösek vagyunk, de erősek és okosak, ugyanazért a célért küzdünk – utalt az ellenzéki összefogásra, hozzátéve, közösen le tudják bontani a Fidesz emelte falakat, meg tudják buktatni a kormányt, ha egységes marad az ellenzék.

* * *

Helyzetkép az Aradi vértanúk teréről

Nagy Blanka gimnazista a Független Diákparlament tagja arról beszélt az Aradi vértanúk terén, hogy egy járvány terjed hazánkban, amely föl akarja falni az országot, tönkre akarja tenni az embereket. – Ebben az országban senki sem vagy, ha más nézeteket vallasz. Ma a magyar ember azért dolgozik, hogy Orbán Viktor és barátai meggazdagodjanak. Túlóráznunk kell, gyereket kell szülnünk. Hol készüljön a gyerek? A munkahelyen?

Nagyon sokat skandálták ekkor a Mocskos Fidesz! Orbán, takarodj! Nem hagyjuk! Veletek vagyunk! rigmusokat.

Mihálik Edvin, a Momentum szegedi elnöke arról beszélt, hogy Donáth Anna, a Momentum alelnöke többet volt előzetesben, mint Grueszki és Simonka György összesen. – Üzenjük Kövér Lászlónak, felnőttük, adó fizetünk, Nem akarunk elmenni az országból, ha nem veszik el az álmainkat, és nem teszik tönkre Magyarországot. A Fidesz csak az erőből ért, legyünk az utcán addig, amíg nem vonják vissza a rabszolgatörvényt.

Kovács Tamás, a PM szegedi elnöke a sajtószabadságról, a Fidesz-propagandáról beszélt. Megemlítette a Délmagyarországot és a szegedmát, amelyek hazugságot gyártanak.

* * *

– Nemcsak a Fideszé az ország, hanem mindenkié – mondta Szabó Sándor MSZP-s országgyűlési képviselő, aki elmondta, büszke arra, hogy Kövér László megbüntette a Parlamentben. A Fidesz nem erős, hanem erőszakos, jelentette ki a képviselő, aki arra kérte az önkormányzatokat, csatlakozzanak minél többen Botka László kezdeményezéséhez.

A tüntetés moderátora, Györgyey János köszöntötte a közel ezer fős tömeget. Elmondta, mindenképpen el kellene érni, hogy hazánk csatlakozzon az Európai Ügyészséghez, hiszen csak így van, lehet esély Orbánék korrupciós ügyeinek kivizsgálására. Elmondta azt is, meghívták az eseményre Lázár János és B. Nagy László fideszes országgyűlési képviselőket is. B. Nagy annyit jelzett vissza, hogy azért nem tud eljönni, mert az adventi gyertyagyújtáson vesz részt a Dóm téren.

– Várjuk a képviselő urat az Aradi vértanúk terére, ahova nemsokára átsétálunk, ott elmondhatja, miért szavazta meg a rabszolgatörvényt! – mondta Györgyey János. A tömeg eddig kétszer skandált, először ekkor, „mocskos Fidesz!”, majd nem sokkal később „nem hagyjuk!” harsant.

 

Korábban írtuk:

A Facebookon meghirdetett szegedi demonstrációra vasárnap kora délutánig 527 ember jelezte a részvételét, és még 2100 az érdeklődését.

Kovács Tamástól tudjuk, hogy a tüntetés résztvevői a Rákóczi térről majd az Aradi vértanúk terére vonulnak a Dugonics és Dóm tér érintésével. A szervezőtől tudjuk azt is, hogy rajta kívül beszédet mond a demonstráción többek között

  • Szabó Sándor szegedi szocialista országgyűlési képviselő, az MSZP megyei elnöke,
  • Mihálik Edvin, a Momentum szegedi elnöke,
  • Tarnay Kristóf, a Szegedi Civil Háló alapítója,
  • Kékesi Márk szociológus, civil aktivista
  • és Tordai Bence, a PM országos elnökségi tagja.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Kékesi Márk rabszolgatörvény Szabó Sándor Tarnay Kristóf Ábel tüntetés Mihálik Edvin Tordai Bence Kovács Tamás Balázs
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés