Hirdetés
Művház 2018. december 15. 11:08

A Kaméliás hölgy is eljön New Yorkból a Belvárosi Moziba

Verdi egyik legnépszerűbb operájával, a Kaméliás hölgy történetét feldolgozó Traviátával folytatódik ma este a Belvárosi Moziban a New York-i Metropolitan Opera Live in HD közvetítés-sorozata.
Hirdetés
Hirdetés

A háromórás operaközvetítés olasz nyelven, angol és magyar felirattal ma, szombaton este 7 órától látható a Belvárosi Moziban.

Amióta Alexandre Dumas papírra vetette A kaméliás hölgy könnyfakasztó történetét, se szeri, se száma a színpadi, filmes és egyéb feldolgozásoknak. Verdi operája nemcsak népszerűsége folytán emelkedik ki ezek közül, hanem az emberábrázolás mélysége, a problémalátás igazsága jóvoltából is.

Talán ez is az oka annak, hogy Verdi sok népszerű operája között épp a Traviata az, amihez a legbensőségesebb szeretet fűzi a nézőt-hallgatót.

A Met-közvetítések sorozatában már kétszer is sugárzott opera ezúttal teljesen új köntösben, Michael Mayer rendezésében, friss bemutatóként kerül a nézők elé most az eredeti korban tartva a történetet, pazar díszletekkel és színpadképekkel.

Az operairodalom egyik legtöbbet játszott darabját a Metropolitan Opera frissen kinevezett zeneigazgatója, a legendás Carlo Maria Giulini felfedezettje, Yannick Nézet-Séguin vezényli.

A rendező mellett rangos színházi díjakkal elismert fény-, díszlet- és jelmeztervező vett részt a produkció létrehozásában, de természetesen a reflektorfényben álló művészek is a legkiválóbbak közül valók.

A ragyogó szereposztásban a címszerepet, az élet szépségeihez reménytelenül ragaszkodó, halálos betegséggel küzdő Violettát a Met egyik népszerű primadonnája, Diana Damrau alakítja, partnereként öt év után ismét Juan Diego Flórez lép színpadra.

Alfredo családi renomét őrző apját, a két szerelmes vágyálmait ostromló Germont grófot a Verdi-szerepek egyik legjobb amerikai basszusa, Quinn Kelsey kelti életre.

Fotó: Metropolitan Opera

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Belvárosi Mozi Live in HD Metropolitan Opera