Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Jövőre megújul a Partfürdő, de a fákhoz nem nyúlnak. Sőt, még többet ültetnek!
Szegeden 2018. december 15. 09:00 Forrás: Szeged Televízió

Jövőre megújul a Partfürdő, de a fákhoz nem nyúlnak. Sőt, még többet ültetnek!

Két új játszótér, röplabda- és horgászpálya, valamint egy 250 méter hosszú parti sétány. Elkészült a Szegedi Partfürdő felújításának kertépítészeti terve. Egy különleges kikötőt is építenek.

Hirdetés

Csütörtökön a közgyűlés városüzemeltetési bizottsága elfogadta az Ökoplex Bt. területrendezési terveit, ami a Partfürdő mintegy 300 millió forintos uniós forrásból megvalósuló turisztikai fejlesztésének a része.

A beruházás legizgalmasabb eleme az a vízi vendéglátó egység, ahol negyvennyolc, sőt, a jövőben akár hetvenkét kishajó is kiköthet, és ahol tankolni és pihenni is lehet majd. A kikötő környezetében akadálymentes mosdó is lesz, és egy hernyótalpas lépcsőnjáró biztosítja az akadálymentes közlekedést. 

A kertészeti beruházás részeként épül még két új játszótér is. Emellett szelektív hulladékgyűjtőkkel és a terület teljes akadálymentesítésével szeretnék mindenkinek vonzóvá és elérhetővé tenni a helyet. 

A tervezők fontos elemként emelték ki, hogy a meglévő fákhoz nem nyúlnak, sőt, az állományt tovább bővítik. A sétányokat fasorok szegélyezik majd, de lesznek cserjetelepítések is a területen.

„Fákat ültetünk, viszonylag nagyobb facsemetéket, tehát nem egészen kicsi fákat. Ezen kívül szelektív hulladékgyűjtőket fogunk kihelyezni, a partisétány mellé kerti padokat helyezünk még el, és emellett a világítás is több helyen megújul”

– mondta Jávorszky Iván, a Partfürdőt üzemeltető Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Nkft. ügyvezetője.

A Partfürdőre már igazán ráfért a felújítás. A fejlesztők célja az, hogy a terület ismét népszerű legyen a pihenni és szórakozni vágyók körében.

„Azt gondolom, hogy a Partfürdő az ország egyik legszebb parkosított helye, olyanról többről nem is tudok, ami a város közepén lenne, mint ahogy Szegeden van a Partfürdő. A Partfürdőnek valamikor nagyon nagy látogatottsága volt, és azt szeretnénk, hogy ismét jelentős tömegek menjenek ki nyáron”

– mondta Jávorszky Iván.

A munkálatokat, ha a Tisza is úgy akarja, várhatóan március, április környékén kezdik majd el. A cég külön tervvel is készül, hogy a fejlesztésekből minél kevesebbet vegyenek észre a szezonális látogatók. A felújított terület átadásának tervezett időpontja 2019 szeptembere.

Videónk is van! Mindezt megnézheti a Szeged Televízió híradójának riportjában is!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: fa felújítás kikötő strand Tisza partfürdő
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés