Hirdetés
Szegeden 2018. december 15. 08:00

Az idén is nagy siker volt a telepi karácsony

Képgaléria
Ilyenkor mindig az egymás iránt érzett szeretetünket és tiszteletünket fejezzük ki – mondta a városrész önkormányzati képviselője.
Hirdetés
Hirdetés

Ötödik éve lámpás felvonulással kezdődik Petőfitelepen a karácsonyi ünnepség. A Gábor Áron Óvoda ovisai kezükben kis lámpákkal szüleik és nevelőik kíséretében vonultak át péntek délután a Petőfi-telepi Művelődési Házhoz, ahol forró teával várták őket.

Petőfitelepen már november végén elkezdődik a karácsonyhoz kötődő események sorozata. Ekkor készítették el gyerekek és felnőttek azokat a mézeskalács-házikókat, amiket előbb a helyi római katolikus templomban, majd a művelődési ház színpadán állítottak fel.

A helyi középületek makettjeire licitálni lehetett, és a befolyt összeget saját képviselői alapjából megduplázta Szénási Róbert. A önkormányzati képviselő elmondta az ünnepség előtt, hogy a jövő héten viszik el az összegyűlt pénzből vásárolt ajándékokat az Acél utcai Idősek Otthonába, ahol rászorulókat ajándékoznak majd meg.

A telepiek karácsonya persze nemcsak a jótékonykodásról szólt. A művelődési házban csaknem háromszázan gyűltek össze. Szénási Róbert köszöntötte a résztvevőket: ilyenkor mindig az egymás iránt érzett szeretetünket és tiszteletünket fejezzük ki – mondta a többi között az önkormányzati képviselő. Ezután a városrészben élő nyugdíjasok, majd a gyerekek adtak ünnepi műsort. A hagyományoknak megfelelően az ünnepség fénypontja az ajándékok átadása volt.

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió híradójának a riportját is!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: karácsony Petőfitelep Szénási Róbert ünnep