Hirdetés
Hirdetés
Művház 2018. december 14. 16:35

Hólapátolás helyett, vagy után. Itt a Szeged.hu programajánlója!

Filmek, bulik, koncertek, színház és más időtöltési lehetőségek Szegeden péntektől hétfőig.

Hirdetés

Azt mondják, hogy most már tényleg itt a tél, és hogy ezen a hétvégén már havazni is fog, ráadásul Szegeden is, ahol egyre kisebb hagyománya van ennek a dolognak. A havazás viszont nem ronthat el semmit sem, sőt, talán még különleges hangulatot is kölcsönözhet annak a rengeteg remek programnak, amivel ez a város december közepén szolgálni tud. Csak a hólapátolást kell letudni időben, már ha tényleg szükség lesz rá. Így hát ismét összeállítottuk, hogy szerintünk mivel érdemes tölteni a szabadidőt a következő napokban Szegeden.

Mozi, buli, koncert, színház, előadások, klubok és egyebek. Mindez egy csomó, a programok (általában) Facebook-eseményeire mutató link kíséretében. Ahogy szoktuk.

A programjavaslatokat az info@szeged.hu címen, vagy a Facebook-oldalunkon, üzenetben várjuk izgatottan.

12.14., Péntek

Mozi

Lengemesék 2, A Grincs, McQueen, Mirai – Lány a jövőből, Álommeló, Pókember – Irány a Pókverzum, Lucia látomásai, Aquaman, Mindenki tudja, BÚÉK a Belvárosi Moziban.

A Diótörő és a négy birodalom, A ház, amit Jack épített, Amikor lehunyod a szemed, Bohém Rapszódia, Legendás állatok – Grindelwald bűntettei, Milliárdos fiúk klubja, Robin Hood a Cinema Cityben.

Buli / Koncert

Karcos Karácsony – Karcos Bakelit Énekegyüttes koncert a Millkában.

Blues Duo – Papp Ákos és Almási Miki rendkívül fantáziadús nevű zenei formációja lép fel ezen az estén a Nyugiban. Szerintünk nem black metalt játszanak, de csak tippelünk.

Ék // Artur – Késő esti koncertek a Grand Caféban. Az Artur 22:20-kor, az Ék 23:40-kor kezd. A közös koncert ötletét állítólag tavaly nyár óta dédelgetik, úgyhogy biztos nagyon készülnek erre az estére. ÉS hogy milyen zenét játszanak? A FB-eseményen lehet tájékozódni.

Burning Hate Heroes // The Flyin' Fellinis – Egy orosházi és egy szegedi zenekar koncertje a Rock Klubban. Jelzőkkel nem dobálózunk, tessék kattintani, aztán megint, és minden ki fog derülni, ha erre van szükség.

Touch Me Not / Powertrip / COLMENA / Idol Of A Boken Mind – Ezek a magyar zenekarok játszanak mindenféle stílusú metalt péntek este a Gin Tonicban. A linken bővebben lehet olvasni róluk, és vannak linkek zenehallgatáshoz is.

Jazzszigor – „A jazz helytartói az év utolsó Jazzszigorán vetnek számot az évvel, kizárólag lemezek segítségével, a jazz minden változatát is érintve.” A Jazz Kocsmában lesz, természetesen, és a belépés ingyenes.

Deep Nights Spirit – A legtöbbeknek talán a Compact Discóból ismerhetik Lotfi Begit, aki mellett Danny L, vagyis Muzzaik pakolja a zenéket egymás után ezen az estén a Spiritben. House zene fog szólni.

Y Generation – Willcox, Seladi, CarlCozmo és Lennard játszák az aktuális kedvenc számaikat a Jate Klubban. A „legmodernebb és legütősebb edm,house,pop és rnb slágerek”-et ígérik erre az estére.

Dirty RnB – Szokásos péntek este a Retróban. Részletekért a linken kell nézelődni.

Más program

Szegedi Karácsonyi Hetek 2018 – „Szeged a Dél-Alföld adventi fővárosa” – írja az esemény, és valószínűleg ezúttal semmit sem túloznak. November 23-ától egy hónapon át felsorolhatatlan mennyiségű program, látnivaló, élmény és hangulat Szeged belvárosában az advent jegyében. Minden információ és részletes program a linken.

Pixel KaraOKÉ? - Santa & Christmas Edition – A megszokott pixeles karaoke-buli, ezúttal karácsonyi hangulatban. Aki el tudja énekelni közepesen jól a Last Christmast, annak már ott a helye! Aki nem tudja, annak meg pláne!

12.15., Szombat

Mozi

A Grincs, A karácsonyi mentőakció, Lengemesék 2, Álommeló, McQueen, Mirai – Lány a jövőből, Pókember – Irány a Pókverzum, BÚÉK, Verdi: Traviata – MET Live in HD, Mindenki tudja, Aquaman a Belvárosi Moziban.

A Diótörő és a négy birodalom, A ház, amit Jack épített, Amikor lehunyod a szemed, Apróláb, Bohém Rapszódia, Legendás állatok – Grindelwald bűntettei, Milliárdos fiúk klubja, Robin Hood a Cinema Cityben.

Buli / Koncert

Acoustic Soul koncert – Egy 2017-ben alakult trió koncertje a Kedves Presszóban. Nem meghazudtolva a nevüket elsősorban soul-, rnb- és popdalok feldolgozásait játsszák.

Decemberi RetRock koncert a Millkában – Szeretjük az ilyen címeket, hiszen nekünk már ehhez alig kell valamit hozzátenni, talán csak azt, hogy a szegedi zenekar koncertjére a belépés ingyenes.

Ricsárdgír // Fat & Cute – Ezen a két zenekaron kívül fellép még a We Wanna Be Forgotten is a Grand Caféban. Ez vicces együttesek estje lesz, legalábbis a felsoroltak közül mindhárman szeretnek humorizálni. Tessék menni nevetni!

Burnout / Phoenix RT / Nova Prospect – A felsorolt három zenekar közös turnéjának szegedi állomása a Rock Klubban. A további információk a szokásos helyen.

ASAN Records Showcase – A legendás és veterán Cadik mellett, Zomblaze, Yapo, Lust lépnek fel a Pulzusban ezen a szombat estén, ráadásul nincs belépő. Mindenféle basszuszenékre lehet számítani. Cadik alsó hangon húsz éve nem tud hibázni, úgyhogy csak ajánlani tudjuk.

Karaoke – Sokan várták, hogy újra legyen karaoke-buli az Gróf-palota aljában található Alibiben, hát most lesz. Mindenkit várnak, nem csak azt, akinek jó hangja van. Nyertest is választanak, de őt sem feltétlenül a hangja alapján.

Vodka+Szóda Party – Szokásos szombat este a Hungiban, ezúttal DJ Afus gondoskodik a zenéről.

Férjem nincs(itthon) – Társkereső buli a Jatéban, és persze a szokásos szombat esti kilencvenes évek nosztalgia. Részletek a linken.

Szőkenő Party – Szokásos szombat este a Retróba. A linken minden ott van, ami fontos lehet.

Suck My Disco 7th B-day – A Suck My Disco hetedik születésnapja, ahol fellép a Youtube-generáció körében őrülten népszerű AK26 nevű poprap-duó, meg olyan lemezlovasok, akiknek soha az életben nem hallottuk a nevét, valószínűleg azért, mert túl öregek vagyunk. Ja, mindez a Sing Singben.

Jégdisco Szeged - 5. Birthday Ice Party – Születésnapját ünnepli a jégpályás bulisorozat, ennek örömére sokmindennel készülnek, amiket itt, most nem fogunk felsorolni, de a kattintás után bárki elolvashatja.

A Casablanca bemutatja: Jozsa/Rosco – House zenéket játszik két győri srác a Casablancában a kulturált italfogyasztás mellé. Nem táncolás céljából, inkább aláfestésként.

Más program

Szegedi Karácsonyi Hetek 2018 – „Szeged a Dél-Alföld adventi fővárosa” – írja az esemény, és valószínűleg ezúttal semmit sem túloznak. November 23-ától egy hónapon át felsorolhatatlan mennyiségű program, látnivaló, élmény és hangulat Szeged belvárosában az advent jegyében. Minden információ és részletes program a linken.

Zengő Alföld Kék Mókus Kupa – A komoly hagyományokkal bíró kispályás labdarúgó torna selejtező meccsei szombaton és vasárnap. Bővebb infók a linken.

Gyermekkarácsony 2018. – Egésznapos gyerekprogramok karácsonyi hangulatban az Agórában. Részletek a linken.

Karácsonyi Bödön – A népszerű háztáji és kézműves piac a Plázában szombaton és vasárnap.

Hági Advent! – Ezen a szombaton is várják a gyerekeket és szüleiket a Hágiba, mindenféle kézműves és egyéb kreatív karácsonyi programra.

Karácsonyi Jótékonysági Kisbútorfestés – Ez pontosan az, amit a címe ígér, és a pin
Kisvacak Kreatív Műhelyben lesz. További infók a Fb-linken.

Adventi fények - Éjszakai toronylátogatás – Megint fel lehet menni a dómba, gyönyörködni a karácsonyi fényekkel kivilágított városban.

Diótörő – A Szegedi Kortárs Balett előadása a nagyszínházban. Kétszer is előadják, délután kettőkor és ötkor. A linkeken a részletek. 

A MaGong együttes karácsonyi hangfürdője, hangszertartása – Nem, nem hangszereket tartanak, vagyis hát biztosan azt is, de itt szertartásról van szó, mégpedig a Heller Ödön Művelődési Házban. Mindenkinek ajánlott, aki hisz az olyasmiben, mint hogyaszongya: „A hangok megtisztítanak és megerősítenek bennünket. Igen intenzív tisztítást végeznek, ezért hívjuk hangfürdőnek. Ezek a rezgések képesek a megváltozott információjú sejtjeinket megújítani.”

Adventi séta – „Ahelyett, hogy messzi városok adventi fényeit csodálná, tartson velünk itthon, Szegeden egy esti sétára az ünnepi díszbe öltözött belvárosban.” Részletek a linken.

Bäck Manci fotográfiái – „A századelőn, a nagy avantgárd művészekkel, Moholy-Nagy Lászlóval, Gergely Sándorral egy időben élt Szegeden egy tehetséges, fiatal fotográfusnő, Bäck Manci. Érzékeny szépségű fotói hamar ismertté váltak a Tisza-parti városban: még egy olyan nagyszerű és visszahúzódó művészt is a kamerája elé tudott ültetni, mint Juhász Gyula. „Hízelgően mindenkit levesz, a Bäck Manci fényűzése ez” – írta róla Juhász Gyula játékos elismeréssel.” Az ő képei láthatók a REÖK-ben.

Utánképzés (ittas vezetőknek) – „Akiktől ittas vezetésért elvették a jogosítványt, háromnapos csoportterápián kell részt venniük. Különböző lelki alkatú és eltérő társadalmi hátterű alakokat, ijesztő és nevettető történeteket, meghökkentő életeket ismerünk meg a darab során, amelynek nyelvezete pergő és lendületes, tele humorral, komikummal, s persze az emberi kiszolgáltatottság örök tragikumával.” Háy János darabja, Szegeden mutatták be először és most újra játszák a Kisszínházban.

12.16., Vasárnap

Mozi

A Grincs, A karácsonyi mentőakció, Lengemesék 2, McQueen, Mirai – Lány a jövőből, Álommeló, Pókember – Irány a Pókverzum, Lucia látomásai, Aquaman, Midenki tudja, BÚÉK a Belvárosi Moziban.

A Belleville-i zsaru, A Diótörő és a négy birodalom, Amikor lehunyod a szemed, Apróláb, Bohém Rapszódia, Legendás állatok – Grindelwald bűntettei, Milliárdos fiúk klubja, Robin Hood a Cinema Cityben.

Adventi filmklub 3.: Manchester by the Sea (2016) – „Harmadik adventi filmklubunk során egy hideg kisvárosban fogunk kalandozni. Gyertek, szeretettel” – írja a Grand Café, ahol mostanában vasárnaponként adventi filmeket vetítenek, bár ezek egy picit másképp adventi / karácsonyi filmek.

Buli / Koncert

Moszkvai Patriarchátus Orthodox Kórusa – Egy világhírű férfikórus, akik december 15. és 19. között Magyarországon lépnek fel több helyen, ezen az estén Szegeden, az IH-ban. Az ősi pravoszláv egyházi zene egyik legautentikusabb előadói, úgyhogy a régizene kedvelőinek ez talán egy igazi karácsonyi ajándék.

Más program

Szegedi Karácsonyi Hetek 2018 – „Szeged a Dél-Alföld adventi fővárosa” – írja az esemény, és valószínűleg ezúttal semmit sem túloznak. November 23-ától egy hónapon át felsorolhatatlan mennyiségű program, látnivaló, élmény és hangulat Szeged belvárosában az advent jegyében. Minden információ és részletes program a linken.

Karácsonyi Bödön – A népszerű háztáji és kézműves piac a Plázában szombaton és vasárnap.

Hági Advent! – Az Új Akropolisz Meseház előadása, A Fájós Fogú Oroszlán és a Szivárvány Ifjúsági Színjátszó Szakkör Karácsonyi Műsora. Emellett ezen a vasárnapon is várják a gyerekeket és szüleiket mindenféle kézműves és egyéb kreatív karácsonyi programra.

Adventi Családi Alkotódélután – Közös alkotás gyerekeknek és felnőtteknek az Alsóvárosi Ferences Látogatóközpontban. Részletek a linken.

Return 2 Acappelland lemezdedikálás – A népszerű Fool Moon énekegyüttes árulja és dedikálja legújabb lemezét, de persze aláírják a régebbieket is, és még beszélgetni is lehet velük vasárnap délután a Rudi és Fickóban. További infók a linken.

Tájházi Kincskereső- Advent III. – Akinek hiányzik egy újabb kézműves foglalkozás az életébe, bármilyen meglepő, de az advent jegyében, annak ez a program a tökéletes választás. Az Alsóvárosi Tájházban lesz.

Nemzetiségek Napja és Nemzetiségi Táncházak Estje – Beszédes cím ez is, a lényeg: a Petőfi-telepi Művelődési Házban lesz, és a Nemzetiségek Háza szervezi. Pontos program a Fb-eseményen.

Csiga Duó Szeged, Baktóban – Karácsonyi ünnepség a Völgyérhát utcában, a 77-es busz végállomásánál. Fellép az unbelievable Csiga Duó.

Csiga Duó Szeged, Új-Petőfitelepen – Karácsonyi ünnepség a Délceg utcában, a 21-es busz végállomásánál. Fellép a one and only Csiga Duó. Részletek a szokott helyen.

Kinizsi kupa - Csongrád megyei ARV – Ping-pong-verseny amatőröknek. Részletek a linken.

A Betlehemi Láng érkezése – „A hagyományoknak megfelelően idén is megérkezik a Betlehemi Láng a Fogadalmi Templomba a szegedi cserkészek segítségével. A békét, reményt és szeretetet jelképező lángot 1989 óta minden évben cserkészek hozzák Szegedre.” A linken a részletek.

12.17., Hétfő

Mozi

Lengemesék 2, A Grincs, McQueen, Mirai – Lány a jövőből, Álommeló, Pókember – Irány a Pókverzum, Lucia látomásai, Aquaman, Mindenki tudja, BÚÉK a Belvárosi Moziban.

A Diótörő és a négy birodalom, Amikor lehunyod a szemed, Bohém Rapszódia, Legendás állatok – Grindelwald bűntettei, Milliárdos fiúk klubja, Robin Hood a Cinema Cityben.

Buli / Koncert

Zenés ajándékkosár – Hűvösvölgyi Ildikó és Kurkó J. Kristóf műsora hazai szerzők verseiből, operettekből, kuplékból, nosztalgia-dalokból és musicalrészletekből, a Somogyi-könyvtárban.

Más program

Szegedi Karácsonyi Hetek 2018 – „Szeged a Dél-Alföld adventi fővárosa” – írja az esemény, és valószínűleg ezúttal semmit sem túloznak. November 23-ától egy hónapon át felsorolhatatlan mennyiségű program, látnivaló, élmény és hangulat Szeged belvárosában az advent jegyében. Minden információ és részletes program a linken.

Körúti Színház: Én és a kisöcsém – Klasszikus vígjáték Koltai Róbert rendezésében és főszereplésével az IH-ban.

kmn

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: advent buli család koncert mozi program programajánló programok színház
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés