Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2018. december 14. 12:26

Zsákból dobozba kerülnek a kiválogatott ruhák, majd a Dunántúlra

Képriport
Ruhaosztást tartott Makkosházon az MSZP szegedi szervezete. Van rá igény, sokan az egész családot ilyenkor tudják fölöltöztetni.

Hirdetés

Milyen lehet négy megállót trolizni 120 literes ruhával teli szemetes zsákokkal, hatalmas szatyrokkal? Kovács Istvánné a férjével a Diófa vendéglőtől trolizott el Makkosházra abban a reményben, hátha talál olyan ruhákat az MSZP ruhaosztásán, amelyek jók lesznek nekik, a családjuknak. És így, fölpakolva mentek vissza.

– A kisunokámnak sikerült jó meleg overált találnom, a gyerekeimnek találtam pólókat, nadrágot, inget, sőt cipőt is. Olvastuk, hogy lesz csütörtökön ez a lehetőség, örültünk neki. Most hazavisszük, trolival, majd becsomagoljuk, és elküldjük a gyerekeinknek a Dunántúlra. Albérletben laknak ott, mi meg így tudunk nekik segíteni – mondta az asszony.

Kattintson fönti képünkre, nézze meg Szabó Luca galériáját!

Kovács Istvánnén kívül jónéhányan válogatták a ruhákat a trolivégállomásnál, többnyire asszonyok, de jött egy-két család is, a gyerekek a játékokat, a görkorcsolyákat is „figyelték”. Csütörtökön volt a második alkalom, hogy ezen a héten a szegedi MSZP ruhákat osztott a rászorulóknak. Először a Kodály téren tartottak ruhaosztást, szombaton pedig a Csillag téren a SPAR-nál lesz fél tíztől ugyanilyen alkalom.

– A ruhákat már több mint egy hónapja gyűjtjük. Nemcsak ruhákat kapunk, függönyt éppúgy, mint játékot. Aki adja, tudja, nagy szükség van ezekre, és örülnek, hogy így tudnak segíteni – mondta a helyszínen Kozma József, Makkosház képviselője.

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Kozma József Makkosház MSZP ruhaosztás
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés