Hirdetés
Hirdetés
Művház 2018. december 12. 16:45

Masszívan preferálják a női gyümölcskelyhet

Legutóbb több tízezer ember tapsolta, táncolta végig a budapesti Hősök terén a Sting és Shaggy előtt fellépő Punnany Massif együttes koncertjét. Csütörtök este 8 órától a szegedi IH Rendezvényközpontba hozzák el „korszakzáró évvégi búcsúkarikájukat”.

Hirdetés

„15 Év 15 Leg-Punnanybb dala” – így jellemezték az idén tavasszal megjelent jubileumi világnézet-összegző valódi életműlemezüket, a PMXV-t. Túl a tripla aranylemezen, jónéhány legendás klub- és fesztiválkoncerten, év végén még egyszer utoljára a nyakukba veszik az országot, és megjáratják magukat meg a punnanys dalkosarat.

A Punnany Massif egy 2003 óta működő, különböző zenei stílusokat, így a hip-hop-ot, népzenét, rockot, jazz-t és kortárs elektronikus hatásokat vegyítő pécsi zenekar. Az együttes kiadványain és élő koncertjein is az őket jellemző egyedi, eklektikus, mégis kiforrott zenei világ bemutatására törekszik, a zenekarban éppoly fontos szerepe van a nagybőgőnek, hegedűnek, mint a DJ-nek.

Sokan kíváncsiak mind a mai napig, hogy mi lehet az oka a rendhagyó névválasztásnak. Először magyar elnevezést szerettek volna, de mindenféle hiphop asszociáció-barát verziót kizártak, totál más vonalra járattuk az agytekervényeket – írta róluk a dalok.hu. Végül a két alapító (Felcser Máté „RendbenMan” és Farkas Roland „Wolfie” rájött, hogy egy valamiben mindenképpen igencsak hasonlítanak: masszívan preferáljuk a női gyümölcskelyhet. Ezt átgondolva meg is született a töléletes elnevezés: Punnany Massif. Szabad fordításukban: nőket kedvelő csoportosulás.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: IH Rendezvényközpont koncert Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. Punnany Massif
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés