Szegeden 2018. december 11. 17:09

Ruhaosztás a Kodály téren: akadt, aki hozott is, meg vitt is

Volt, aki télikabátot vitt, volt, aki pulóvert túrt a párjának, egy nagymama pedig játékot keresett a kisunokának. Harmadik éve segítik a rászorulókat ruhaosztással az önkormányat baloldali képviselői.

– Tavaly is eljöttem ruhát válogatni, most a páromnak keresek nadrágot és meleg pulóvert. Nagyobb darabokra vadászok, mert 180 centi magas és 105 kilós – mondta Vinkovics Imréné, aki az egyik Csongrádi sugárúti panelből jött el a Kodály térre, ahol ma délután rendeztek ruhaosztást. – Nagy segítség ez az ünnepek előtt. Én általában hozok is, meg viszek is. A megunt ruhákat be szoktam dobni itt a téren a gyűjtőládába, ilyenkor meg eljövök egy kis segítségért.

Segítségből pedig az idén is akad bőven. Az elmúlt hetekben több mint négyszáz zsák ruhát, játékot, könyvet gyűjtöttek össze Alsóvároson és Újszegeden Sebestyén József és Joób Márton önkormányzati képviselők vezetésével.

– Most ezekből az adományokból hoztunk a Kodály térre Solymos László képviselőtársammal, hogy válogassanak belőle az itt élők – mondta Tóth Károly.

A környékbelieket a csepegő eső sem tartotta vissza attól, hogy már a meghirdett időpont előtt néhány perccel sorba álljanak és válogassanak a jó állapotban lévő, de mások által már megunt ruhák és játékok között.

Idősebbek és fiatalabbak is eljöttek a környező tízemeletesekből, hogy egy-egy meleg holmival kiegészítsék saját vagy gyermekeik, unokáik ruhatárát.

Akadt olyan is, aki csak egy pohár meleg teat kért, és szurkolt a többieknek, hogy megtalálják azt a ruhadarabot, amire éppen nagyon vágynak.

Itt lesz még ruhaosztás

December 13., csütörtök:

  • 14 óra 30 perctől a makkosházi troli végállomásánál

December 15., szombat:

  • 9 óra 30 perctől a Csillag téren

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió híradójának riportját is!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: jótékonyság képviselők Kodály tér ruhaosztás