Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Szabó Sándor: Mindent megteszünk, hogy a parlament ne fogadja el a rabszolgatörvényt
Szegeden 2018. december 11. 14:45

Szabó Sándor: Mindent megteszünk, hogy a parlament ne fogadja el a rabszolgatörvényt

Képgaléria
A Fidesz ismét rátámadt a magyar munkavállalókra – mondta Szabó Sándor országgyűlési képviselő keddi sajtótájékoztatóján. A Munka törvénykönyvének megváltoztatásával nem az emberek, hanem a multik érdekeit szolgálja a kormány. A módosítások elfogadása ellen minden eszközzel fellép az ellenzék.

Hirdetés

Felháborító és alattomos dolog, amit a munkavállalók ellen tervez a kormány, és ahogy a külföldi multik és tőke érdekeit védik – mondta Szabó Sándor szocialista országgyűlési képviselő a szegedi Fidesz iroda előtti keddi sajtótájékoztatóján.

A keleti nyitás után az túlmunka brutális emelésével az ázsiai munkamodell bevezetését is el akarja érni az Orbán-kormány. Úgy tűnik, a fideszes képviselők nem járnak az emberek között, mert akkor tudnák, hogy jelenleg is nagyon sokat túlóráznak a dolgozók és ezt megemelni már támadás a családok ellen. A munkavállalók ezt a „rabszolgatörvényt” családellenesnek, teljesen szakmaiatlannak, alattomosnak és aljasnak tartják – mondta Szabó Sándor. A képviselő kiemelte, a magyar munkavállalók már most is 1840 órát dolgoznak, messze a legtöbbet Európában.

Az ellenzék egységesen fellép a „rabszolgatörvény” ellen és minden eszközzel megpróbálja megakadályozni annak elfogadását. Szabó Sándor arra is felhívta a figyelmet, szinte valamennyi szakszervezet elutasítja a módosítást és tízezreket vittek a hétvégén az utcára, hogy közösen tiltakozzanak a kormány döntése ellen.

A Parlament szerdán dönt a törvény módosításáról.

„Felszólítjuk B. Nagy Lászlót, Szeged fideszes országgyűlési képviselőjét, hogy ne szavazza meg ezt a munkavállalókat hátrányosan érintő törvényt!” – mondta Szabó Sándor. 

Hozzátette, minden eszközzel megpróbálják megakadályozni a „rabszolgatörvény” elfogadását.

Kozma József, az MSZP városi elnöke szerint a Munka Törvénykönyvének módosítása a munkavállalók kizsákmányolását segíti elő és erősíti az emberek kiszolgáltatottságát. – Kinek az érdekében áll a módosítás? – tette fel a kérdést a képviselő, amit azonnal meg is válaszolt: – Azoknak a munkáltatóknak, akik innen számolatlanul, illetve utólagos elszámolással kívánják kizsigerelni a munkavállalókat.

A sajtótájékoztatón Szabó Sándor a hétfői parlamenti botránnyal kapcsolatban elmondta, szégyenletes, amit Kövér László házelnök megengedett magának, ahogy beszél az ellenzéki képviselőkkel, és ahogy kénye-kedve szerint alkalmazza a házszabályt. Felháborítónak tartja azt is, hogy Kövér a tegnapi ülés alatt felvonultatta a kormányőrséget. „Milyen országban élünk? Mire gondolnak, hogy fegyverrel járunk a parlamentbe? Szégyelljék magukat!” – fakadt a képviselő. Szabót a tegnapi ülésen több ellenzéki képviselővel együtt kizárták a parlament munkájából. Ennek következményeként nem vehet részt az országgyűlés munkájában, valamint pénzbüntetést is kap, amelynek mértékéről később dönt majd a házbizottság. „A büntetést büszkén vállalom, mert a magyar dolgozók százezreiért álltunk ki, a rabszolgatörvény visszavonásáért harcoltunk!” – mondta a képviselő.

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió híradójának riportját is!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Kozma József MSZP Munka Törvénykönyve Szabó Sándor rabszolgatörvény
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés