Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2018. december 10. 20:57

Boldog mosolyok, csillogó gyerekszemek

Képriport
Huszonhetedik alkalommal rendezték meg a városházán a Toledói Karácsonyt, ahol rászoruló gyerekek kapták meg a Szeged testvérvárosából érkező ajándékokat. Idén nyolcvanöt boldog kisgyerek bontogatta izgatottan az ajándékát az ünnepség végén.

Hirdetés

Mosolygós arcú, csillogó szemű gyerekek töltötték meg hétfőn délután a városháza dísztermét. Családjukkal együtt ők kaptak meghívót a Toledói Karácsonyra, hogy átvegyék az amerikai testvérváros által küldött ajándékokat. A nyolcéves Mika Milán Martin édesanyjával érkezett az ünnepségre. Elmondta, imádja a legókat, de végül is bármilyen játéknak örülne. Halkan még odasúgta: „Jó lenne, ha lenne benne egy foglalkoztató füzet!” Anyukája csak annyit mondott erre mosolyogva: „Egy kicsit stréber a gyerek!”

Amikor minden ajándékcsomag megtalálta kis tulajdonosát, jöhetett a bontás. A teremben csak a papírok csörgését, utána pedig a gyerekek izgatott kiáltozását lehetett hallani. Milán egy kicsit megküzdött a csomagolópapírral, de utána kézbe vehette az ajándékokat. A póló és a nadrág gyorsan az anyukánál landolt, de a játék teherautónak nagyon megörült a kisfiú.

Mika Milán Martin édesanyjával

Carol Labounty, a Toledó–Szeged Bizottság alelnöke elmondta egy éven keresztül gyűjtik Toledóban az ajándékokat a szegedi gyerekeknek. Különféle rendezvényeken, eseményeken adományoznak pénzt a résztvevők, de többen vannak olyanok is, akik nagyobb összegeket juttatnak el a szervezőknek.

Az elmúlt években már több mint 2000 kisgyermek részesült ajándékban a toledóiak jóvoltából.

„Óriási élmény itt lenni és nézni a boldog gyermekarcokat, ahogy átveszik az ajándékokat és a végén kibontják csomagjaikat.” – tette hozzá.

Tóth Károly, önkormányzati képviselő, a Toledói Barátok Egyesület elnöke kiemelte, olyan gyerekeket hívnak meg a karácsonyi ünnepségre, akik rászorulók, de emellett jó tanulók is. Idén negyven család nyolcvanöt gyermeke kapott csomagokat, amelyek 6–8 ezer forint értékben tartalmaznak ruhaneműket és természetesen játékokat.

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió híradójának riportját is!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: ajándék karácsony testvérváros Tóth Károly Carol Labounty Toledo
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés