Hirdetés
Szegeden 2018. december 9. 13:05

Ahol mindig sokan állnak a karácsonyfa körül

Képriport
Harmincadik alkalommal ünnepelte vasárnap délelőtt a karácsonyi ünnepeket a Fészek Nagycsaládosok Egyesülete. A szervezet célja a megalakulás óta ugyanaz: segíteni a rászoruló családokon, programokat, kirándulásokat szervezni a tagságnak.

– Huszonnyolcan voltak az alapítók, főként orvosok, ügyvédek, tanárok, akik szükségét érezték annak, hogy a nagycsaládosok szegedi közösségét összefogják – mondta az ünnepség előtt Nagy Istvánné, az egyesület hatodik elnöke. – A huszonnyolc családból a 2000-es évek elejére 400 fős szervezet lett. Vidéki csoportok is létrejöttek Deszken, Domaszéken, Zsombón. Szinte minden hónapban van rendezvényük, megünneplik többek között a farsangot, a húsvétot, a gyermeknapot, a tanév végét, de mindig a karácsonyi összejövetel volt számukra a legfontosabb.

A rendezvényt támogató önkormányzat nevében Szécsényi Rózsa képviselő mondott köszöntőt a Szent-Györgyi Albert Agórában rendezett vasárnapi ünnepségen.

Kattintson fönti képünkre, nézze meg Iványi Aurél galériáját!

– A karácsonyi hangulat mindenkit megváltoztat – mondta a képviselő. – Szeretetet adni az ember természetes állapota, és ezt kellene megtartanunk a hétköznapokban is. A karácsony a nagy családoknak talán még különlegesebb, mint a kisebb közösségeknek. Rájuk különösen érvényes a mondás, amely szerint nem az a fontos, mi van a fa alatt, hanem hogy kik vannak a fa körül.

Az ünnepi műsor forgataga után a meghívott családok válogathattak a különböző programok között. Aki a játékot kedvelte, az családi vetélkedőn vehetett részt, akiknek ruhákra, játékokra volt szükségük, válogathattak a használt ruhaneműk között. A Horizont Egyesület jóvoltából sokan kézműves foglalkozáson tehették próbára a kézügyességüket. A rajzverseny és a sütiverseny sem maradhatott el, és aki nemcsak édességet akart fogyasztani, ehetett zsíros kenyeret vagy gyümölcsöt. A legnagyobb sikert idén is a gyerekeknek rendezett Ki mit tud? aratta.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Szécsényi Rózsa Szent-Györgyi Albert Agóra jótékonyság karácsony nagycsaládos