Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2018. december 8. 18:48

Dorozsmai család kapta a nyolcadik ajándékot a Rotary Adventen

Képriport
Hetedik éve szervezi meg a három szegedi Rotary Club a Rotary Adventet, ahol évről évre a támogatók segítségével családok tucatjainak segítenek. Szombat délután a dorozsmai Kósa család örülhetett az ajándéknak, amelyet a szegedi önkormányzat ajánlott fel.

Hirdetés

A Szent-Györgyi Albert Rotary Club elnöke Hajdú Szabolcs elmondta, évről évre egyre növekszik a támogatók száma, így idén már 27 családnak tudnak segíteni, akik több mint 100 ezer forint értékben kapnak ajándékot. Minden megajándékozott maga döntheti el, hogy mit szeretne ebben az értékben megkapni. Van, aki tűzifát, van, aki élelmiszert és van, aki ruhákat kér. A támogatott családokat pályázat útján választják ki, a felhívást minden szegedi és Szeged környéki iskola, valamint óvoda megkapja. Hajdú Szabolcs elmondta, idén közel 3 millió forintot sikerült összegyűjteni és a rászoruló családoknak eljuttatni.

Szombat délután a nyolcadik adventi ajándékot adták át, a szegedi önkormányzat támogatását. A szerencsés a kiskundorozsmai Kósa család volt, akiket az édesapa képviselt. Mint elmondta, kislánya, Alexandra fellépésen van és ezért nem tudott eljönni.

Kósa István elmondta, élelmiszert, a kislánynak csizmát, meleg ruhát és amennyiben lehetőség van rá egy számítógépet kértek. Ez utóbbi Alexandra tanulását segítené, aki a Rókus I. Általános Iskola 6. osztályos tanulója.

Az ajándékot jelképező oklevelet Joób Márton önkormányzati képviselő adta át Kósa Istvánnak. Elmondta, mindig öröm, amikor családok kapnak ajándékot. Számára a család nagyon fontos. „Azt kívánom mindenkinek, hogy tapasztalják meg milyen nagy áldás a család, amely egy nagyon fontos intézmény, a társadalmunk alapja. Javaslom minden nőnek és férfinek, építsék együtt a házasságukat, mivel egy jól működő házasság érték, a gyerekeknek pedig óriási biztonságot jelent.”

A család még egy meglepetés ajándékot is kapott, amelyet Jonas Källman, a MOL-Pick Szeged csapatkapitánya és Juhász Levente, a Pick Kézilabda Zrt. ügyvezetője adott át. A csapatnál régi hagyomány, hogy a játékosok felajánlásokat gyűjtenek a rászorulóknak. Ennek egy részét most a Kósa család kapta meg. Alexandra pedig még egy plüss Pick-bikával is gazdagodott.

Az ajándékok átadása után a rókusi általános iskola tanulói adtak rövid karácsonyi műsort.

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió híradójának riportját is!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Hajdú Szabolcs MOL-Pick Szeged Rotary Advent Szent-Györgyi Albert Rotary Club
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés