Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2018. december 8. 13:54 Forrás: zoom.hu

Szegedre is hatással lesz az új mohácsi Duna-híd

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kiírta a közbeszerzési pályázatot a mohácsi Duna-híd kiviteli terveinek elkészítésére. A híd megépítése Szegedre is hatással lesz, hisz ezen keresztül vezet majd a Pécs–Szeged közötti gyorsforgalmi út.

Hirdetés

Igény van egy újabb Duna-híd építésére, hisz Baja után már nincs átkelő a Dunán, Mohácsnál komp viszi át az autókat a folyón. Ezek forgalmat jól mutatja, hogy a mohácsi hajók bonyolítják a legnagyobb forgalmat a Dunán. Ráadásul a tervezett Pécs–Szeged közötti gyorsforgalmi út is itt vezetnek keresztül.

A pályázóknak nem csak a közel 240 méteres hidat, hanem a hozzá kapcsolódó 27 kilométer hosszú úthálózatot is meg kell tervezniük. A kiírás szerint így a híd összekötné az M6/M60 autópályát az 51-es főúttal. Az M60-as autópálya már jelenleg is összeköti a várost Péccsel, míg a jövőben az M6-os folytatásával Eszéknél csatlakozhat a horvát autópálya-rendszerhez, ami felértékelheti a majdani Mohácsi Duna-híd szerepét – írja a zoom.hu.

A pályázóknak az engedélyezési és kiviteli terveket kell elkészíteniük, amelyekhez a szükséges építési és vízjogi engedélyeket is be kell szerezniük. A nagy munkára nagyon rövid határidőt adott a NIF Zr. A kiírás szerint pályázni 2019. január 17-éig lehet, a viszonylag rövid határidő azzal magyarázható, hogy a híd tervezésére korábban már indítottak egy közbeszerzési eljárást, ám azt idén nyáron visszavonták.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Duna Duna-híd építés Mohács
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés