Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2018. december 8. 13:44 Forrás: MTI

Mi ezt nagyon vártuk már! Húsgalamb-nagyhatalom leszünk!

Bejelentette a nemzeti húsgalambprogram elindítását Nagy István agrárminiszter.

Hirdetés

A tenyészévet záró rendezvényen, Budapesten, a Nemzeti Kisállat Kiállításon, a tárcavezető közölte, hogy a Szárnyaló gazdaság néven induló kezdeményezéshez a húsgalambtenyésztők csatlakozását várják. A programot a vidék megtartó erejének támogatásán túl az is indokolja, hogy a galambhús világszerte keresett és jól jövedelmező termék.

A galambászat hagyományai Magyarországon évszázadokra nyúlnak vissza, a szaktudás mellett a takarmánytermelő területek is adottak, így ez a tevékenység újabb megélhetési lehetőséget jelenthet a vidéken élőknek. Nagy István közölte, a mintaprojektként induló kezdeményezés később szélesebb körre is kiterjedhetne, a galambtartókat pedig nyílt napok és iskolai rendezvények szervezésére buzdította.

– A galambászat – hasonlóan a kisállattenyészés minden ágához – nem igényel költséges nagyüzemi felszerelést, de felelősségre nevel és megtanít a gondoskodásra, visszahozza a háztáji állattartást a vidéki portákra és ezzel a termelők utánpótlását is bővítheti – összegezte a miniszter.

Nagy István a magyar húsgalamb piaci pozícióinak visszaszerzését célzó program feladatainak koordinációjával Bárdos Istvánt, a Magyar Postagalamb Szövetség és a Nemzetközi Postagalamb Szövetség (FCI) elnökét bízta meg. Pintér József Zsolt, a Magyar Galamb- és Kisállattenyésztők Országos Szövetségének elnöke megerősítette, hogy galambokat tartani nem csak szabadidős tevékenységként, hanem haszonállatként is kifizetődő lehet.

Oktatóvideó mindenesetre van: Kovács Dominik galambfogási technikáját mindenkinek csak ajánlani tudjuk!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Bárdos István galambászat Magyar Galamb- és Kisállattenyésztők Országos Szövetsége Magyar Postagalamb Szövetség mezőgazdaság Nagy István Nemzeti Kisállat Kiállítás Nemzetközi Postagalamb Szövetség Pintér József Zsolt
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés