Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2018. december 8. 07:56 Forrás: Szeged Televízió

Meg kell fizetni a munkavállalót! Ennyire egyszerű!

Farkas Andrea szakszervezeti megyei vezetővel a szombati fővárosi demonstráció előtt beszélgettek a Szeged Televízió Szemközt című műsorában.

Hirdetés

Rabszolgatörvény – ezt a nevet adták a szakszervezetek és az ellenzéki politikusok a kormány új, munka törvénykönyvet módosító javaslatának. A szakszervezetek demonstrációra készülnek december 8-án, Budapesten. Erről beszélgettek a Szeged Televízió Szemközt című műsorában Farkas Andreával, a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének megyei titkárával. Márok Tamás kérdezőtársa Dombai Tünde, a Szegedi Tükör újságírója volt.

Nézze meg (újra) a műsort!

Közben pénteken utcai fórumot rendezett a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete. A Klauzál térnél tartott találkozón az arra járók aláírhatták a petíciót, ami a közoktatás helyzetének javításáról szól. A PDSZ tiltakozik a rabszolgatörvénynek nevezett törvény miatt, ami ellen ma, szombaton több szakszervezet közösen tüntet a fővárosban, már ha lesz rá lehetősége, ugyanis a Kossuth teret egészen véletlenül le kellett zárni. A demonstráció 10 órakor kezdődik a Jászai Mari téren, innen a résztvevők a tervek szerint átvonulnak a Kossuth térre, ahol 11 órától beszédek következnek, elvileg.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Budapest demonstráció Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szakszervezet Szeged Televízió Szemközt tüntetés
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés