Hirdetés
Szegeden 2018. december 7. 16:11

Szeged palotáinak fotósait díjazta az IKV

Képriport
Második alkalommal hirdetett fotópályázatot az IKV Zrt. Most is Szeged legszebb épületeiről vártak képeket, lehetőleg úgy, ahogyan eddig még senki sem látta. Hetvenhét fotó érkezett, ma szabadtéri kiállítás nyílt belőle a Klauzál téren.
Hirdetés
Hirdetés

– Két éve fotózok, leginkább a természeti témák érdekelnek, most a jégmadár a kedvencem. Először nem is akartam indulni ezen a pályázaton, de végül Udvarázs címmel mégis beadtam egy képet – mondta el a Király-König Péter Zeneiskola tanára, az orgonaművész Dóbisz Áron.

És milyen jól tette, hogy így döntött: azonnal el is vitte az egyik kategória első díját a Wagner-udvart egy különleges nézőpontból megörökítő képével.

– Fontosnak tartjuk, hogy felhívjuk a szegediek figyelmét a városunkban található építészeti értékekre, a belvárosi paloták szépségeire és arra, hogy ezek megóvása közös érdekünk – mondta az IKV vezérigazgatója, Kardos Kálmán a megnyitón.

Az önkormányzat cége az idén már második alkalommal hirdetett fotópályázatot arra számítva, hogy a szegediek a kezelésükben lévő épületeket újszerű látásmóddal, kreatívan jelenítik meg.

A pályázók a fotók elkészítése során huszonnégy épület közül választhattak. Ilyen volt például az Ungár-Mayer-palota, a Kárász utca 16. szám alatti épület, vagy a Gróf-palota és a Tisza Lajos körút 20. szám alatti épület.

A pályázók négy kategóriában nevezhettek maximum 3-3 fotóval. Végül összesen 77 alkotás érkezett be a pályázati határidőig.

A fotókat szakmai zsűri értékelte, amelynek elnöke Dusha Béla szegedi fotóművész, tagjai pedig Kálmán Balázs fotográfus és Varsányi András építészmérnök voltak. Végül három kategóriában összesen öt díjat osztottak ki.

Ők lettek a díjazottak

A titok a részletekben rejlik

  • I.    díj: Dóbisz Áron Udvarázs
  • II.    díj: Tóth-Piusz István Lépcsőházi tükör
  • III.    díj: Lekes Dzsenifer A palota arca III.

Épület és természeti környezete

  • I.    díj: Domonkos Sándor Elcsavarva

Drónkamerával készített fotó

  • I.    díj: Domonkos Sándor Titkos udvar

A fotókat egy szabadtéri kiállítás keretein belül december 27-ig a Klauzál téren elhelyezett paravánokon tekinthetik meg az érdeklődők.

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió híradójának riportját is!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: fotó IKV kiállítás pályázat